What can we do?

One day last week I started reminiscing my own life as a teenager, and started thinking what things affect us in a way that drops us out of the society, or why some of us get discouraged to stick with the society.

Lue lisää What can we do?

Nuorten asunnottomuus on nousussa

Suomessa on tehty paljon töitä asunnottomuuden vähentämiseksi ja ARA:n asuntomarkkinakyselyn mukaan asunnottomuus suomalaisten keskuudessa on ollut laskussa. Huolestuttavaa oli kuitenkin huomata, että alle 25-vuotiaiden nuorten ryhmä oli ainoa, jossa ei ollut tapahtunut muutosta parempaan, päinvastoin, pitkäaikaisasunnottomien nuorten suhteellinen osuus on ollut nousussa.

Lue lisää Nuorten asunnottomuus on nousussa

Ruutuaika

Kun aamulla herään, tarkastan ensimmäisenä kaikki viestit ja ilmoitukset, joita olen nukkuessani saanut. Samalla kun syön aamupalaa, katson aamu-TV:tä ja uutisia. Bussilla ja junalla matkustaessani huomaan muiden kanssamatkustajieni katselevan puhelimiaan. Koulussa näen opiskelijoita koneiden äärellä käytävillä, kirjastossa ja luokissa. Itsekin käytän tietokonetta opiskelujeni takia useita tunteja päivässä. Toimistotöistä kotiin palannut poikaystäväni selailee puhelintaan ja viestittelee kaverilleen pitkin iltaa. Minä soitan äidilleni videopuhelun, jonka vieressä isäni pelaa puhelimellaan jotain hauskaa peliä. Myöhemmin illalla katson mieluisia ohjelmia televisiosta ennen kuin siirryn kuuntelemaan ja katselemaan illalla vielä viimeiseksi rentouttavia ASMR-videoita youtubesta. Onko ok, että digitaalinen teknologia on suuressa osassa minun ja ympärilläni olevien ihmisten arkea?

Lue lisää Ruutuaika

Mielenterveyden häiriöt ja työelämä

Elämässä voi tulla vastaan odottamattomia asioita, mihin ei välttämättä pysty itse varautumaan tai ennaltaehkäisemään. Mielen terveyteen liittyy vahvasti kyky reagoida erilaisiin ongelmiin. Välillä voi tuntua siltä, että maailma odottaa sinulta jotakin mihin et välttämättä tällä hetkellä pysty. Mielenterveyden häiriöistä on kysy silloin kun mieliala, tuntee, ajatukset tai käytös haittaavat toimintakykyä, ihmissuhteita tai aiheuttaa kärsimystä. Näitä asioita jokainen varmasti kokee elämänsä eri vaiheissa, mutta silloin kun oireista tulee pitkäkestoisia tai ne rajoittavat elämää huomattavasti, on kyse mielenterveyden häiriöstä tai sairaudesta.

Lue lisää Mielenterveyden häiriöt ja työelämä

Kulttuurien monimuotoisuus ja vuorovaikutus

Olen opiskelemassa sosionomiksi ja tulevassa työpaikassani tulen kohtaamaan moninaisia ihmisiä erilaisissa työryhmissä ja työyhteisöissä. Kun kohtaan ihmisiä keskustelen ja kuuntelen. Ryhmässä työskennellessä kohtaan erilaisia mielipiteitä ja kerron oman kantani asiasta. Näissä kaikissa tilanteissa käytän vuorovaikutustaitojani eli vuorovaikutustaitoni ovat läsnä kaikissa kohtaamisissani päivittäin.

Lue lisää Kulttuurien monimuotoisuus ja vuorovaikutus

Causes and factors leading to Homelessness

What causes homelessness? What factors lead people to end up homeless? Is homelessness really a choice made by an individual or is it forced on the person in a way or another? What has caused an increase in homelessness in the past couple decades in almost every country? How much of an effect do social factors such as immigration, tourism, rising number of elderly people, population, violence in family/relationships or other factors such as culture, values or lifestyle have on homelessness? Is the bitter truth of homelessness being taken seriously enough by the governments?  

Lue lisää Causes and factors leading to Homelessness

Koulukiusaamisen yleisyys ja ulkomaalaistaustaisten osuus kiusatuista Suomessa

Koulukiusaaminen on valitettavan yleistä, ja on joitakin ryhmiä, joihin sitä kohdistuu muita enemmän. Tässä viimeisessä kirjoituksessani käsittelenkin koulukiusaamisen yleisyyttä Suomessa, sitä mihin ryhmiin koulukiusaamista kohdistuu eniten sekä kiusaamisen esiintyvyyden vaihtelevuutta eri ikäluokissa ja kouluasteilla.

Lue lisää Koulukiusaamisen yleisyys ja ulkomaalaistaustaisten osuus kiusatuista Suomessa

Consequences of being caught

The legalization of cannabis has provoked a great deal of response, both for and against. In fact, I have heard good arguments both for and against. I do not now go in to that whether cannabis legalizing is a good thing or a bad thing, and what would be its potential consequences. However I will write about what would potentially happened right know in Finland if you would be caught in the use or possession of cannabis.

https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjl5fn9kNrlAhVu-yoKHQqpBw8QjRx6BAgBEAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.iltalehti.fi%2Fkotimaa%2Fa%2F201802142200742013&psig=AOvVaw2bBjq9OpbOu4xj4tsnoDIR&ust=1573285532887067
Lue lisää Consequences of being caught

Järjestöjen rahoitus

Suomessa järjestöjä rahoittaa Veikkaus Oy. Veikkaus kertoo omilla sivuillaan, että Veikkaus Oy on suomalaisten oma peliyhtiö. Veikkauksen pelejä pelaamalla Veikkaus tukee suomalaisten mahdollisuuksia harrastaa, liikkua, pysyä terveenä ja tervehtyä. Veikkauksen keräämillä varoilla tuetaan avustuksina monenlaista vapaaehtoistoimintaa ja mahdollisuuksia kuulua joukkoon. Pelien tuotoilla tuetaan myös arjen kriisitilanteissa, tuetaan erityisryhmiä sekä tieteen tekemistä ja hevosurheilua. Veikkaus tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjä tänä vuonna 362 miljoonalla eurolla, josta järjestöjen toiminnan edellytyksiä ja perusrahoitusta tuetaan 119 miljoonalla eurolla, kriisiauttamista ja arjen turvallisuutta 33 miljoonalla eurolla, terveyden ja toimintakyvyn osuus on 85 miljoonaa euroa, erityisryhmien asumista tuetaan 22 miljoonalla eurolla, yhteisöllisyyttä ja osallistumismahdollisuuksia tuetaan 81 miljoonalla eurolla ja työelämäosallisuutta tuetaan 22 miljoonalla eurolla.

Lue lisää Järjestöjen rahoitus