Tervehdys Suomen omenakaupungista, Lohjalta!

Meitä on kaksi toisen vuoden sosionomiopiskelijaa, joiden sosiaalialan palvelujärjestelmä ja sosiaalilainsäädäntö sekä sosiaalialan vaikuttamistyön opintojaksoon sisältyy aktiivinen blogin kirjoittaminen. Päivitämme blogiimme kevään aikana ajankohtaisia sosiaalialan uutisia kotikaupungistamme sekä avaamme teille projektiamme liittyen asiakkaiden osallisuuden vahvistamiseen, joka sijoittuu Lohjan seudun mielenterveysseura ry:n Mielikahvilaan. Tervetuloa seuraamaan blogiamme! Terkuin Johanna & Sanna

Koronakriisi vaikuttaa masennuksesta kärsivän arkeen

Kaikkia ihmisiä koskettaa Koronakriisi tällä hetkellä. Erityisen tukalaan asemaan ovat joutuneet masennusta sairastavat, kun terapia-ajat vaihtuvat etävastaanotoiksi eli videopuheluiksi, vertaistukiryhmiä ja kuntouttavaa työtoimintaa perutaan. Ihmisiä on nyt pyydetty välttämään turhaa liikkumista kodin ulkopuolella. Näin masennusta sairastavien kontaktit vähenevät ja mieltä painaa huolet tulevasta.

Lue lisää Koronakriisi vaikuttaa masennuksesta kärsivän arkeen

Ajatuksia mielenterveydestä ja osallisuudesta

Mielenterveys sanana herättää usein ajatuksia erilaisista häiriöistä mielenterveyden saralla – masennuksesta, uupumuksesta tai muista mahdollisista sairauksista. Kuitenkin mielenterveys kuuluu meille jokaiselle. Se on iso osa jokaisen terveyttä ja tärkeää yksilön hyvinvoinnin sekä toimintakyvyn kannalta. Hyvään mielenterveyteen kuuluu hyvä itsetunto, elämänhallinnan tunne, mielekäs toiminta ja kyky solmia tyydyttäviä sosiaalisia suhteita. Mielenterveyttä edistäviä tekijöitä vahvistetaan esimerkiksi kehittämällä yksilön selviytymistaitoja, tukemalla hyvää itsetuntoa ja hyvinvoinnin tunnetta sekä lisäämällä sosiaalista tukea.

Lue lisää Ajatuksia mielenterveydestä ja osallisuudesta

Lohjan kaupunki jakaa kesäseteleitä tänäkin vuonna

Paikallislehdet mainostivat tällä viikolla kesäseteleiden jakamisesta työnantajille, jotka palkkaavat 15-18 -vuotiaan nuoren töihin vähintään kolmeksi viikoksi touko-elokuun välisenä aikana.

Lue lisää Lohjan kaupunki jakaa kesäseteleitä tänäkin vuonna

Vapaaehtoistyön oma päivä Lohjalla

Nyt on pakko mainostaa!
Vapaaehtoiset yhdistys ja -kansalaistoimijat lisäävät kaikkien hyvinvointia toteuttamalla monenlaisia tapahtumia ja tarjoten tukea niitä tarvitseville. Ensi viikon lauantaina eli 7.3.2020 kutsutaan vapaaehtoisia nauttimaan Vapaapäivän ohjelmista ja kakkukahvitarjoilusta Laurentius-saliin.

Lue lisää Vapaaehtoistyön oma päivä Lohjalla