Sosiaalinen media osana nuoruutta

Sosiaalisesta mediasta on tullut nuorille, ja vanhemmillekin, tärkeä viestinnän väline. Suosituimpia nuorten sosiaalisen median palveluita ovat olleet vuonna 2019 muun muassa WhatsApp, Instagram, Spotify, Snapchat ja YouTube. Nuorten parissa suosittuja sovelluksia ovat myös TikTok ja Tinder, joskin Tinderin käyttö keskittyy vähän vanhemmille nuorille.

Netin ja somen vaaroista on varoiteltu nuoria aina. Moni nuori saattaa päästää varoittelut toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos – niin minäkin tein. Moni nykypäivänä pinnalla oleva sovellus on kehitetty silloin, kun olen itse ollut esiteini. Sosiaalinen media tuo mukanaan paljon hyvää, mutta sen käytössä on aina omat riskinsä. Blogitekstissä on tuotu esiin muutamia sosiaalisen median hyviä sekä huonoja puolia.

Lue lisää Sosiaalinen media osana nuoruutta

Nuoret ja ilmastonmuutos

Nuoret ovat enenevissä määrin huolissaan ilmastosta ja tulevaisuudestaan. Viimeaikaisten ilmastonmuutosta koskevien uutisten valossa tämä ei ole yllättävä tieto. Ilmastonmuutos on aikamme suurin uhka ihmiskunnalle ja nuorten huoli tulevaisuudestaan on todellinen.  

Lue lisää Nuoret ja ilmastonmuutos

Pidä huolta mielestäsi

Nuoruus on monille elämänvaihe, jota ei kovin helpolla unohda. Siihen kuuluu iloja, suruja, pettymyksiä, onnistumisia. Tunneskaala on laaja, erilaisia tilanteita tulee vastaan ja ristiriidoilta on lähes mahdoton välttyä. Erilaiset ongelmat kotona, koulussa tai kavereiden kanssa voivat tunnemyrskystä kärsivästä nuoresta tuntua toisinaan ylitsepääsemättömiltä.

Valitettavan moni nuori kärsii mielenterveysongelmista tämän nuoruuden tunnekuohun ohella.

Lue lisää Pidä huolta mielestäsi