Tervehdys!

Me olemme Katriina, Tuuna ja Ville. Olemme sosionomiopiskelijoita Laureassa, Tikkurilan kampuksella. Tällä syyslukukaudella osallistumme sosiaalialan palvelujärjestelmiä ja lainsäädäntöä käsittelevälle kurssille. Kurssin aikana kirjoittelemme kukin vuorollamme tätä blogia, johon reflektoimme sosiaalialan ajankohtaisia aiheita sekä polttavan kuumia kysymyksiä kurssillamme käsiteltyjen teemojen vinkkelistä. Jee!

Lue lisää Tervehdys!

Toivon ilta

Olin 30.9.2019 Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa Toivon illassa. Toivon illan järjesti LOV ME -hanke sekä Helsingin kaupungin psykiatrian- ja päihdepalvelut. Tilaisuus oli tarkoitettu psykoosiin sairastuneille, heidän läheisilleen sekä teemasta kiinnostuneille. Sali olikin aivan täynnä ihmisiä, lähemmäs 80.

Lue lisää Toivon ilta

Työperäinen maahanmuutto keino tukea Suomen väestökatoa?

Tilastokeskuksen tuoreen tutkimuksen mukaisesti Suomessa ei 15 vuoden kuluttua ole enää yhtään maakuntaa, jossa syntyy enemmän ihmisiä kuin kuolee, jos syntyvyys pysyy nykyisellä tasollaan. Nykyisen kehityksen valossa Suomen väkiluku kääntyy laskuun vuonna 2031 ja vuoteen 2050 mennessä väestön määrä tulee laskemaan nykyiseen verrattuna noin 100 000 henkilöllä. Lyhyellä aikavälillä tarkasteltuna kehitys vaikuttaa selviten työikäisen väestön (15-64-vuotiaat) määrään, joka on ollut laskussa vuoden 2009 huippuvuoden jälkeen. Työikäisen väestön suhteellisen osuuden laskiessa yhteiskunnan huoltosuhde vääristyy, sillä Suomi on hyvinvointivaltio ja saatavissa olevat palvelut ovat riippuvaisia pääsääntöisesti työikäiseltä väestöltä kerättävistä verotuloista. 

Lue lisää Työperäinen maahanmuutto keino tukea Suomen väestökatoa?

Toipumisorientaatio

Termi toipumisorientaatio, taitaa olla monelle vielä vieras. Kuulin itse siitä ollessani kesätöissä Helsingin Klubitalolla. Tällä hetkellä esimerkiksi Helsingin ja Porin kaupunki sekä monet järjestöt ovat sitoutuneet toipumisorientaatioon. Käyn itse tällä hetkellä kurssia Helsingin kesäyliopistolla.

Lue lisää Toipumisorientaatio

Suomen kieli – miksi ja miten?

Osallistumme kurssin aikana Suomen kielen opetukseen tähtäävään hankkeeseen yhdessä Vantaan aikuisopiston opiskelijoiden kanssa. Hankkeessa rakennamme yhdessä moniaistillisen tilan, jossa kielenopiskelijat pääsevät soveltamaan tähän mennessä oppimaansa käytännössä. Moniaistillinen tila soveltuu monenlaiseen tunnelmointiin, mutta tässä tapauksessa sen on tarkoitus motivoida Suomen kielen puhumiseen. Suomen kieli on vakiinnuttanut asemaansa yhteiskunnassa noin kahdensadan vuoden ajan. Mikä kielen opiskelusta on tehnyt tärkeää tuolloin ja mikä siitä tekee tärkeää nykyään?

Lue lisää Suomen kieli – miksi ja miten?