SRH-Heidelberg International Week, Taina Miettinen

Opiskelen liiketaloutta ensimmäistä lukuvuotta Laurea-ammattikorkeakoulun Leppävaaran kampuksella. Osallistuin Laurean edustajana SRH-Heidelberg korkeakoulun järjestämälle kansainväliselle viikolle 6. -10.10.2019 opiskelutoverini innostamana. Kokoonnuimme pääkaupunkiseudun korkeakouluista lähtijöiden kanssa ennen matkaa Otaniemen kampuksella. Ilmoittautuessani vähän epäröin, miten sopeudun joukkoon, mutta tapaamani opiskelijat olivat kaikki mahtavia ja todella kannustavia. Lähdin siis jotakuinkin luottavaisin mielin matkaan.

Heidelbergissa viikko-ohjelmaan sisältyi opintoja, yrityskäyntejä sekä kiertoajeluita, joista sai  valita itselleen sopivat vaihtoehdot. Opintotarjonta sisälsi tiedotusta, markkinointia, yrittäjyysopintoja, projektin hallintaa, yhteiskuntavastuuta, johtamista, juridiikkaa, terveystieteitä ja psykologiaa. Valinnan varaa oli hyvin, mutta kurssit täyttyivät nopeassa tahdissa. Kansainväliselle viikolle osallistujia oli useasta maasta ja eri korkeakouluista. Edustettuina oli järjestäjämaan Saksan lisäksi osallistujia ainakin Belgiasta, Hollannista, Englannista, Espanjasta, Irlannista, Intiasta, Kiinasta, Kreikasta, Ranskasta, Puolasta, Serbiasta, Ukrainasta, Uruguaista ja isohko joukko Suomesta kolmesta eri oppilaitoksesta. Kattavan kansainvälistä. Luennot pidettiin englanniksi.

International Week -tapahtuma alkoi maanantaina SRH-korkeakoulun kansainvälisen tiimin avauspuheenvuoroilla ja sen jälkeen eri maista tulevat opiskelijat esittelivät oppilaitoksensa sekä omat maansa. Illaksi oli järjestetty kansainvälisten ruokien maistelutilaisuus, jonne opiskelijat olivat tuoneet omien maidensa tyypillisiä ruokia. Esillä oli kirjava joukko toinen toistaan mielenkiintoisempia makuelämyksiä. Maistelin mm. Urugualaista kansallisjuomaa, Intialaisia ”palleroita” ja ties mitä mielenkiintoista ja vaikka mistä. Maistelutilaisuus toimi hyvänä ”jäänsärkijänä” ja sai eri maiden opiskelijat tutustumaan toisiinsa sekä keskustelemaan keskenään. Ilta huipentui Irlantilaisopiskelijoiden tanssiesitykseen. Kreikkalaiset tietysti ottivat haasteen vastaan. Sen jälkeen nähtiinkin monen maan kansallistansseja. Mentiinpä jossain välissä suomalaista letkajenkkaakin. Pomppivaan jonoon liittyi jonkinmoinen joukko rohkeita opiskelijoita muistakin maista. Olipa elämys ! Tämän vuoden teemana oli ”Breaking Down Walls”, ja henki oli selvästi aistittavissa illan aikana.

Tiistai-aamuna alkoivat varsinaiset opinnot. Opintoja oli aamupäivisin tiistaista torstaihin. Perjantaina pidettiin lopputentti sekä esiteltiin ryhmätyöt. Itse osallistuin International Customer Insight -luennoille.  Opettajanamme toimi Hollantilaisen  Fontys- korkeakoulun Emma Wijnen. Aihe oli mielenkiintoinen. Opettaja oli nähnyt mielettömästi vaivaa valmistellessaan meille tunteja.  Hän oli tiivistänyt kaiken oleellisen taidokkaasti ja tehnyt kattavan opiskelumateriaalipaketin. Hän onnistui kuin ihmeen kaupalla opettamaan suhteellisen monenkirjavalle joukolle koko opintokokonaisuuden kolmessa päivässä. Opettaja käytti paljon omakohtaiseen kokemukseen  perustuvaa reflektointia ja mielenkiintoisia käytännön esimerkkejä, minkä koin asioiden mieleen painamisen kannalta todella hyödylliseksi. Hän käytti myös paljon eri opiskelutekniikoita. Videoita, Power- pointteja, kuvia ja  tarinoita. Kaikki aistit olivat käytössä.  

Yrityskäynnit olivat keskiviikkona iltapäivällä. Yrityskäyntejä oli mahdollisuus varata mm. kuuluisalle Hockenheim -kilparadalle, paikallisiin panimoihin, Marriot-hotelliin ja Max Planc Instituuttiin. Itse lähdin tutustumaan SAS Instituuttiin, joka on globaalisti toimiva analytiikkaohjelmiin suuntautunut yritys. Yritysesittelyn piti Dr. Jürgen Kaselowsky, Head of Academic Programs. Esitys oli hauskasti laadittu ja erittäin mielenkiintoinen. Positiivisena yllätyksenä Dr. Kaselowsky esitteli verkosta löytyviä ilmaisia opintomahdollisuuksia alasta kiinnostuneille. Osaajia alalle tarvitaan ja Kaselowskyn mukaan ”hyvät Business analytiikan osaajat ovat kuin yksisarviset – hard to find !” Jotta koko viikko ei olisi mennyt pelkästään työhön ja opiskeluun, meille oli varattu myös tutustumista paikallisiin matkakohteisiin. Itse kävin Mannheimin kaupunkikierroksella ja olin valinnut myös kävelykierroksen Filosofien polkuun, mutta henkilökohtaisista syistä johtuen, en valitettavasti päässytkään osallistumaan siihen. Olisi varmasti ollut mielenkiintoinen retki.

Heidelberg – Alte Brücke

Koko viikon järjestelyt oli hoidettu hienosti. Osallistujajoukko oli suuri ja osanottajia maailman eri kolkista. Ensimmäisen päivän ruokailu oli vähän haasteellinen ja jokin retki oli peruuntunut. Pääosin kaikki sujui kuitenkin saksalaisella täsmällisyydellä ja saamamme ohjeet olivat pedantisti laaditut. Meillä oli koko viikon käytössä paikallisbusseissa ja lähijunissa kelpaava lippu. Ruokailut päivittäin oli järjestetty opiskelijoiden ”mensassa”, jossa ruoka oli erinomaista ja vaihtoehtojen määrä suuri. Se siitä painonpudotushaaveesta.

Suosittelen lämpimästi kaikille ! Mahdollisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä. Matkalta jäi paljon uusia ystäviä ja mieleenpainuvia elämyksiä. Pakko vielä mainita lisäplussana, että kurssisuorituksesta ja matkakokonaisuudesta sai hauskalla ja hyödyllisellä tavalla viisi arvokasta opintopistettä.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi