Ajatuksia tästä ajasta…

On ollut hienoa huomata, miten ihmisten avuliaisuus on lisääntynyt viime viikkoina. Monilla on nyt vapautunut paljon aikaa ja on hienoa, että se aika ollaan valmiita käyttämään toisten hyväksi. Olen myös itse tarjoutunut auttamaan naapurissani asuvia vanhempia ihmisiä. Toisten ihmisten auttamisesta saa myös itse hyvän mielen. Oli myös mielenkiintoista lukea ja katsoa kuvia Helsingin sanomista siitä, miten kansalaiset tsemppaavat toisiaan. https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000006455986.html

Välillä voi jo todella pienillä asioilla ilahduttaa toisia ihmisiä. Lapsille tarkoitettu nalle- kampanja, jossa ihmiset laittavat nalleja kotinsa ikkunoihin on mielestäni loistava. Kävimme myös päiväkodissa olevien lasten kanssa ”bongailemassa” nalleja ihmisten ikkunoissa. Olemme myös maalanneet ikkunoihin sateenkaaria ohikulkijoita piristämään.

Työpaikaltani varhaiskasvatuksesta on siirretty osa työntekijöistä työskentelemään vanhusten palvelutaloon. Siirrot ovat varmasti tarpeellisia mutta mietityttävät minua silti. Eniten minua mietityttää se, miten varmistetaan se, ettei vanhuksille tartu mitään ylimääräisiä tauteja. Hurjin tilanne taitaa tällä hetkellä olla vanhusten kotihoidossa, jossa suojavarusteista on pulaa. Julkisuudessa on ollut kirjoituksia siitä, kuinka monta eri työntekijää käy vanhusten luona päivän aikana.  Työntekijällä saattaa olla työvuoron aikana jopa 20 eri asiakasta.

Helsingin sanomien artikkelissa https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006462212.html kerrotaan siitä, miten ministeriö ohjeistaa käyttämään kasvosuojuksia. Kasvosuojukset olisivat varmasti hyödylliset mutta ne uhkaavat loppua. Jäämmekin mielenkiinnolla seuraamaan kuinka tarvittavat suojat tulevaisuusuudessa riittävät ja kuinka elämä jatkuu rajoituksista huolimatta.

Jätä kommentti

Vastaa