Klikkiotsikko tähän

Kävin tässä taannoin lyhyen ja ytimekkään keskustelun maahanmuuttajista. Minä; Tutustuin tuossa juuri ulkomaalaislakiin ja maahanmuuttoon. Toinen; Mutta Suomihan rikkoo maahanmuuttolakia. Minä; Miten muka? Toinen; Kun ne lähetti sen yhden sinne takaisin kotimaahansa ja sit se kuoli ja sitten Suomi sai kauheet sanktiot EU:lta ja sit se olikin huijaus. Minä; Ei se suoraan liittynyt siihen lakiin. Toinen; Niin mutta tänne saa kaikki tulla, ketään ei kännytetä. Ja kuka sitten maksaa? No me veronmaksajat.

Totesin vain tämän jälkeen, että ei kai tästä kannata sitten sen enempää puhua. Kyllähän lainsäädäntöä rikotaan Suomessa päivittäin muutenkin.

Käyty keskustelu sai minut miettimään, kuinka monen kanta maahanmuuttoon perustuu Iltalehtien klikkiotsikoihin? Kuka jaksaa perehtyä ja ottaa selvää? Mikä saa meidät luottamaan kapeakatseiseen “propagandaan” ilman mediakriittisyyttä ja omaa aitoa mielipidettä.

Ihminen saa olla mitä mieltä haluaa. Ja varmasti itsellänikin on paljon elämän osa-alueita joista en tiedä hölkäsen pöläystä. Ei kukaan jaksa olla tietoinen kaikesta ja kiinnostua jokaisesta aiheesta, ja se on ihan sallittua, jopa täysin normaalia. Mietiskelinpähän vaan, että tällaisen mielipiteen taakse kätkeytyy kuitenkin niin paljon tietämättömyyttä. Jos asiaan perehtyneelläkin mielipiteet ovat jyrkkiä, ei sekään ole vielä väärin. Mutta meidän kaikkien pitäisi oppia keskustelemaan, kohtaamaan toinen näkökulma. Jos asioista ei tehtäisi niin mustavalkoisia, olisiko ääripäilläkin jotain yhteistä, löytyisikö kultainen keskitie?

Kuva Pixabay

Unohtuuko, että “ne maahanmuuttajat” ovat yksilöitä, perheellisiä, murheellisia, iloisia, osaavia, ystävällisiä, yksinäisiä ja lisäksi kaikkea sitä mitä me kaikki muutkin, täällä Suomessa ja ulkomaailmassa. Ilman klikkiotsikoita se yksi “huijarikin” on vain yksi meistä. Koska onhan meitä, kaikissa kansalaisuuksissa, eksyneitä.

Niin, ja olisinhan minäkin voinut jatkaa kyseistä keskustelua, vaan kun en jatkanut… Oltaisiinkohan löydetty vielä se yhteisymmärrys jostain siitä mielipiteiden ja tiedon välimaastosta?

Kommentoi