Parempia kokouksia

Möötettää Möötettää kuuluu meidän työpaikallamme kun luurit nouset korville ja avataan teams- kokous. Olen iloinen siitä, että istun keskiverto päivänä aamupalaverissa noin 30minuuttia, missä käydään läpi oikeasti tärkeitä asioita, suurimmaksi osaksi.

Olen kuitenkin ollut työpaikoilla, missä tutustuin ihmisiin, ketkä eivät tehneet muuta kuin istuivat kokouksissa, palavereissa ja missä lie kissanristiäisissä. Yleensä näissä keskusteltiin, mitä pitäisi tehdä ennen ensikertaa, näitä harvemmin tehtiin, vaan ensikerralla käytiin samat asiat läpi uudestaan, ja siirrettiin viikolla eteenpäin. Onko tässä mitään järkeä?

Onko tämä sitä ketterää työskentelyä?

Mielestäni pandemian aikana olemme kuitenkin osittain oppineet, että jokaisen kokouksen ei tarvitse olla paikanpäällä, vaan ne voidaan myös usein hoitaa sähköpostilla, johtaen aikamme hienoon lausahdukseen ” This should have been an email”

Etäyhteyksien kokouksissa on myös mahdollista tehdä jotain muuta samalla, mikäli aihe ei ole sinulle niin tärkeä, mutta on hyvä olla paikalla, puolittain kuuntelemassa.

Mielestäni on hyvä olla läsnä informatiivisissa kokouksissa, mutta kun kalenteri alkaa täyttymään niistä pelkästään, ollaan menty liian pitkälle.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi