Asunnottomien yö 2019

Asunnottomien yö on kansanliike, joka järjestetään joka vuosi YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. Asunnottomien yö kantaa vuosittain eri teemaa ja tänä vuonna se on Varjojen naiset. 

Teema pohjautuu asunnottomiin naisiin, joita suomessa on n. 1200. Lukumäärän arvellaan olevan jopa suurempi. Asunnottomien naisten keskuudessa on nimittäin erityisen yleistä piiloasunnottomuus. Naisten asunnottomuutta ei pidä unohtaa, vaikka lukumäärä on pienempi kuin miesten keskuudessa oleva asunnottomuus. 

Asunnottomat naiset kokevat valtavasti väkivaltaa sekä hyväksikäyttöä kaduilla. Näihin asioihin tarvitsee ehdottomasti puuttua ja tuoda naisille esiin oman kehon arvostamista sekä edistää heidän ruumiillisen koskemattomuutensa säilyttämistä. Naisten asunnottomuus täytyy tuoda kansalle näkyväksi ja konkretisoida se, että sitäkin maassamme on. Tämän vuoden asunnottomien yön teema on erityisen tärkeä. 

Asunnottomien yö on eräänlainen mielenilmaus ja tapahtuma on kaikille ilmainen. Tapahtumaa järjestetään ympäri suomen ja se on ilmainen kaikille kävijöille. Asunnottomien yössä jaetaan mm. EU-kasseja, vaatteita, tarjotaan erilaisia hygieniapalveluita, tarjotaan ruokaa sekä tapahtumassa on erilaisia esiintyjiä. Asunnottomien yötä värittää myös kansanedustajat eri puolueista, jotka pääsevät kohtaamaan kokemusasiantuntijoita sekä keskustelemaan heidän kanssaan. Tapahtuma toimii täysin vapaaehtoisesti ja sillä on lukuisia sponsoreita. 

Tapahtumaan saa osallistua muutkin kuin asunnottomat, joten jos sinulla on mahdollisuus poiketa Helsingin tai Vantaan asunnottomien yössä, käy ihmeessä.

Lähteet: 

asunnottomienyo.fi,

Copyright © Garry Knight. https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi