Koulutus antoi rohkeutta puuttua

Lastensuojelu varhaiskasvatuksessa -täydennyskoulutus huipentui 29.10.2021 Laurean Tikkurilan kampuksella pidettyyn loppuseminaariin, jossa osallistujat esittelivät kehittämistehtäviensä tuloksia. Kehittämisprosessin tuloksena syntyi käytännön ohjeita, käytänteitä, lomakkeita, oppaita, käsikirjoja, video, sekä keskustelukortit, joihin olette saaneet tutustua tämän blogin aikana.

Koulutuksen aikana olemme tutustuneet lastensuojeluun monesta eri näkökulmasta. Asiantuntijaluennot ovat tuoneet tietoa ja lisäymmärrystä. On tärkeää muistaa, että varhaiskasvatuksen ensisijainen tehtävä on edistää lapsen kokonaisvaltaista kasvua, kehitystä ja hyvinvointia sekä tukea vanhempia kasvatustyössä (Varhaiskasvatuslaki 540/2018). Vanhempien tukemisessa varhaiskasvatuksen ammattilaiset eivät ole kuitenkaan ole yksin: huolen herätessä sosiaalipalveluissa on tarjolla tukea ja apua. Lapsen ja perheen tuen tarve arvioidaan ja sen perusteella lapsi ja perhe ohjataan oikeanlaisen tuen ja palvelujen piiriin (Sosiaalihuoltolaki 1301/2014).

Kuva Unsplash

Koulutuksen osallistujilta saamamme palaute osoittaa, että koulutukselle oli tarve. Lastensuojelullinen huoli selkeytyi ja moni epämääräinen kysymys sai vastauksen. Koulutus antoi myös välineitä kehittää yhteistyötä eri toimijoiden kanssa – ja ennen kaikkea: rohkeutta puuttua asioihin!

Kirjoittaneet hankkeen kouluttajat

Riikka Kanervo, Liisa Lassila & Anne Pirinen


Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi