Fyysiset ja digitaaliset pelikaupat

Päätin tehdä kaverini kanssa opinnäytetyötä fyysisistä ja digitaalisista pelikaupoista. Yritän tässä kirjoituksessa kertoa hiukan, mitä löydöksiä teimme tutkiessamme pelikauppoja ja historiaa.

Kuva: Olya Adamovich (Pixabay)

Pelikauppoja oli mielestämme mielenkiintoista tutkia. Olihan minulla ja kaverillani jo monta vuotta kokemusta digitaalisista verkkokaupoista, kuten Steamistä ja Uplaysta. Myymälöistä meille tunnettuja nimiä ovat Puolenkuun Pelit ja GameStop. Mikä tuli meille yllätyksenä oli, kuinka paljon kuluttajat ovat vaikuttaneet molempien kauppa osapuolien käyttäytymiseen.

Kuva: 11333328 (Pixabay)

Myymälöiden puolelta huomasimme, kuinka paljon he alkavat kärsiä digitaalisten verkkokauppojen tuomista ominaisuuksista. Digitaalisten verkkokauppojen ominaisuuksiin kuuluu mm. verkkokauppojen yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys. Näihin ominaisuuksiin myymälät eivät pysty vastaamaan, ellei he ala kehittämään heidän omia kauppojaan ja palveluita eteenpäin.

Digitaalisissa kauppojen tietoturva ei ole aina ajantasalla, jonka takia heidän palveluihin on helpompi hyökätä. Pahimmassa tapauksessa ihmiseltä saatetaan varastaa kaikenlaisia tilitietoja ja jopa henkilöllisyyksiä. Jotta näitä ei tapahdu, digitaalisten verkkokauppojen tulisi päivittää heidän suojausjärjestelmiä. Tottakai en voi mennä lupaamaan, että verkkokaupat automaattisesti parantuisi, mutta tietoturvan päivitys on nyt erityisen tärkeää, koska verkkokauppoja käytetään useammin, kuin koskaan ennen.

Jotta voitaisiin kehittää myymälä puolta, ajattelimme erilaisia tapahtumia, kuten kirpputoreja, pelikilpailuja ja lautapeliiltoja. Näissä tapahtumissa pelikaupat voisivat markkinoida monenlaisia pelejä, joihin lukeutuu uudet ja käytetyt tuotteet.

Kuva: National Cancer Institute (Unsplash)

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi