Videopelejä monenikäisille

Halusin kertoa täällä, miksi videopelit voivat olla hyödyllisiä ja kehittäviä kaikenikäisille ihmisille. Jo aikojen alussa videopelejä ollaan haukuttu turhan väkivaltaisiksi ja näin minulla oli oiva tilaisuus kertoa oma mielipiteeni asiasta. Kerron kolmen pelin kautta, miksi minun mielestäni videopelit ovat hyödyllisiä monenikäisille.

Idean aiheelle keksin, kun olin pelaamassa kaverini kanssa peliä nimeltä Rocksmith. Rocksmithissä voit pelata ja harjoitella soittamista kitaran avulla. Peli lukee nuotit ja antaa palautetta, kuinka hyvin soitat musiikkia. Peli on mielestäni todella hyvä opetusväline, ja en tajunnutkaan kuinka hyviä videopelit voivat olla.

Kuva:  William Iven (Pixabay)

Toinen peli, jonka valitsin on Minecraft. En ole koskaan pelannut peliä, missä luovuus tulee näin paljon esille. Pelasin serkkuni luona peliä, ja tajusin, että tässä pelissä luovuus on hyvin tärkeä osa. Pelissä voi muokata maailmaa halutessaan monilla erilaisilla työkaluilla ja palikoilla. Peli on ollut monen pelaajan suosiossa jo monta vuotta, ja pelin kehitystä on jatkettu.

Kuva: Egnez (Pixabay)

Kolmantena ja viimeisenä haluan mainita pelin, jota kaikenikäiset ovat jo monia vuosia nauttineet. Mario pelejä on ollut jo vuodesta 1985 asti ja ne ovat viihdyttäneet niin aikuisia, kuin lapsiakin. Mario pelit ovat hyvin animoituja, helposti mukaansa tempaavia seikkailu pelejä, missä Mario yrittää selvittää tiensä prinsessa Peachin luokse. Vaikka tarina on hyvin yksinkertainen, pelien pelattavuus tuo sarjaan oman mausteensa. Mielestäni peli tuo myös kaikenlaisia pieniä haasteita ja aivoja käyttäviä osuuksia, jotka sopivat myös pikkulapsille.

Kuva: Joseph Redfield Nino (Pixabay)

Suosittelen lämpimästi näitä kolmea peliä. Jos on tylsää ja ei ole mitään tekemistä, nämä pelit ovat hyviä ajanvietteitä. Peleistä löydät tasohyppelyä, luovuutta ja jopa opetustakin, jos haluat kitaraa alkaa soittaa. Sen lisäksi pelit sopivat hyvin lasten kanssa pelattavaksi, joko yksin tai moninpelissä.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi