Viestintäsovelluksista

Koronaviruksen torjuntatoimet ovat johtaneet siihen, että moni on ollut kevään etätöissä. Viestintäsovellusten merkitys onkin korostunut monen arjessa. Tässä blogipostausessa käydään läpi niistä muutama.

Monille tutulla messengerillä voit soittaa ääni- ja videopuheluita sekä lähettää viestejä tuttavillesi maksutta. Messenger on yhteydessä Facebookkiin. Messengeriä voit käyttää myös oletussovelluksena myös tekstiviestien lähettämiseen. Messengerillä voit luoda 50 ihmisen ryhmäpuhelun, johon voi osallistua myös videokuvalla. Lisäksi messengerillä voit jakaa kuvia, videoita, sijainnin, ääntä tai muita tiedostoja.

Toinen tunnettu ilmainen viestintäsovellus on WhatsApp, jolla voit chattailla ryhmän tai yksittäisen henkilön kanssa. Sovelluksella voi myös soittaa ääni- ja videopuheluita. Sovelluksella voit myös jakaa videoita, kuvia, sijainnin, ääntä tai muita tiedostoja. Whatsapp hyödyntää puhelimeen tallennettuja yhteystietoja ja puhelinnumeroa eikä sitä varten tarvitse näinollen erillistä käyttäjätunnusta.

Googlen Hangouts on niinikään maksuton sovellus

Google Hangouts toimii vaihtoehtona Whatsappille sekä messengerille. Hangoutsilla voit soittaa video- ja äänipuheluita mihin tahansa numeroon. Viesteissä voi jakaa myös kuvia ja videoita. Hangouts on maksuton sovellus. Hangoutsilla voit myös perustaa ryhmäkeskustelun maksimissaan 150 henkilölle.

Skype on maksuton viestintäsovellus, jonka avulla voit soittaa äänipuheluita sekä videopuheluita. Videopuheluihin Skypessä saa mukaan 50 ihmistä. Skypestä on mahdollista soittaa myös tavallisia puheluita ja lähettää tekstiviestejä, mutta näistä laskutetaan erikseen. Skypen avulla voit jakaa myös kuvia ja videoita sekä chattailla.

Discord on tarkoitettu erityisesti ystävien ja yhteisöjen väliseen yhteydenpitoon

Discord on tarkoitettu erityisesti ystävien ja yhteisöjen väliseen yhteydenpitoon. Myös discord on maksuton sovellus. Discordiin voi luoda oman palvelimen, jonne voi kutsua ystäviä kutsulinkin välityksellä. Palvelimelle mahtuu jopa 250 000 kävijää. Discord mahdollistaa myös ruudun jakamisen.

Zoom on monipuolinen etäosallistumisen mahdollistava verkkokokoustyökalu. Zoomin avulla voit osallistua webinaareihin ja verkkokokouksiin. Zoomissa voit jakaa tiedostoja, jakaa osallistujat ryhmähuoneisiin, tehdä kyselyjä ja äänestyksiä, käyttää yhteistä valkotaulua sekä keskustella mikrofonin tai chatin välityksellä. Yhteen kokoushuoneeseen voi osallistua maksimissaan 300 henkilöä.

Signal on internetyhteydellä toimiva maksuton viestintäsovellus. Signalilla voit soittaa puheluita sekä lähettää viestejä. Signal on yhteensopiva useiden muiden pikaviestimien kanssa. Signal on ehkäpä markkinoiden turvallisin pikaviestintäsovellus. Signal toimii Android ja iOS-laitteilla sekä työpöytäsovelluksena selaimella.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi