Kesäopiskelu Laureassa – Sisällön tuotantoa Laurean sosiaalisen median kanaviin

Kuten viime kesänä myös tänä kesänä päätin, että kesä on hyvää aikaa opiskella ja saada opintojani etenemään. Huomasin jo viime kesänä, kuinka vaivatonta on tehdä kaikki tehtävät mökin terassilla aurinkoa ottaen tai kotona keittiön pöydän ääressä sateisina päivinä. Yllätyin itsekin, kuinka vaivattomasti sain 20 opintopistettä suoritettua kesän aikana.

Laureassa on todella hyvä tarjonta kurssien suhteen, sieltä löytyy pakollisia opintoja sekä kattava määrä täydentäviä opintoja. Lisäksi opintoja voi valita Campus onlinesta tai 3AMK: n opintotarjottimelta. Skaala on siis laaja. Tänä kesänä valitsin täydentäviä kursseja, jotka olin suunnitellut ottavani syksylle, mutta tämän maailmanlaajuisen tilanteen takia myös omat suunnitelmani kesälle muuttuivat. Tarkoitukseni oli hakea työharjoittelupaikkaa kesäksi, mutta koronan takia päätin olla hakematta ja siirtää harjoittelun alkua syksylle. Toimettomaksi en halunnut jäädä. Oletko sinä tehnyt kesäopintoja ja miten olet kokenut ne? Helppoja vai haastavia hoidettavia?

Ei se katso paikkaa missä opiskella.

Kesän opinnot alkoivat jo toukokuun alussa, jolloin kaikissa opinnoissa oli orientaatiopäivät. Orientaatiopäivässä käytiin opintoja läpi ja sen kulkua. Toukokuu hurahti siis todella lujaa ohitse, sillä olihan muutamassa kevätopinnoissa vielä palautuspäiviä tehtävissä. Kun kesäkuu starttasi, alkoi myös kesän ainut projektiopinto pyörimään toden teolla. Tämän projektin aikana tulemme tuottamaan sisältöä Laurean omiin sosiaalisen median kanaviin. Tarkoituksenamme on kehittää Laurean tunnettuutta ja vetovoimaisuutta nuorten aikuisten keskuudessa. Kukas muukaan kuin me, opiskelijat olemme hyviä samaistumaan kohderyhmään. Tiimiimme kuuluu minun lisäksi neljä muuta Laurean opiskelijaa. Henkilökohtaisesti odotukseni ovat korkealla tätä projektia ajatellen. Toivon oppivani mahdollisimman paljon sisällön tuottamisesta eri sosiaalisen median kanaviin. Haasteita projektissa on aiheuttanut se, että emme ole nähneet tiimin kanssa toisiamme kertaakaan, emmekä myöskään toimeksiantajan osapuolia. Kommunikointi on kuitenkin toiminut hyvin ilman näkemistä. Tiimimme kuuluu kuitenkin hyvin erilaisia persoonia ja olemme saaneet sen avulla hyvin paljon erilaista näkemystä ja ajatusta päivityksiin.

Tässä vaiheessa kesä on jo pitkälti yli puolen välin ja päivityksiä on tullut tiuhaan tahtia jokaiseen somekanavaan. Se on ollut hauskaa ja antoisaa. On voinut päästää hieman luovaa minääni valloilleen.  Se miten eri kanavissa tuotetaan sisältöä ja mikä vetoaa kehenkin, se on saanut minussa heräämään paljon ajatuksia. Ajatuksia kuten minkälainen on oma somekäyttäytyminen ja pitäisikö sitä muuttaa? Ajatus on herännyt, myös pitäisikö minun kuitenkin aloittaa blogin kirjoittaminen, josta olen salaa haaveillut?

Vielä on kesää jäljellä ja postauksia tulossa. Otapa sinäkin seurantaan Laurean sosiaalisen median kanavat Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn ja uusimpana TikTok. Sieltä voi tulla sinullekin tärkeää tietoa tai sellaista asiaa mitä et ole vielä tiennyt tai kuullut aikaisemmin liittyen Laureaan.

Jätä kommentti

Vastaa