Mielikuvan ja markkinoinnin tutkimista, ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelijoiden mietteitä.

Syksyllä 2020 Laurean Hyvinkään kampuksella aloittaneista opiskelijoista muodostunut projektitiimimme aloitti tuottamaan mielikuvatutkimusta Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy:lle.

Aluksi meitä haastoi se, että yhdelläkään tiimin jäsenellä ei ollut kokemusta projektiopiskelusta. Mutta eihän tämä projektiopiskelu niin hankalaa ollutkaan. Tiimi on alusta asti puhaltanut yhteen hiileen ja auttanut toisiaan parhaansa mukaan. Tämä on varmasti yksi syistä, jonka ansiosta olemme kaikista haasteistamme selviytyneet. 

Oma roolini projektissa

Kirjoittaja itse sai somevastaavan roolin projektissa, melkein vahingossa, kun ilmoitin pre-briiffissä olevani innokas sosiaalisen median käyttäjä. Olen kuitenkin huomannut, että somevastaavan rooli on ollut itselleni juuri sopiva, olen päässyt toteuttamaan itseäni ja projektipäällikkökin on uskaltanut jakaa minulle vastuuta, mistä kiitän häntä. 

Kuva otettu kyselyn vastausten esittelyn yhteydessä.

Mielikuvatutkimuksen toteutus

Itse mielikuvatutkimuksen tuottaminen oli todella tarkkaa hommaa, jouduimme esimerkiksi miettimään kysymyksemme todella tarkasti, jotta niitä ei voitaisi ymmärtää väärin. Itse en osallistunut kyselyn valmistamiseen kovin syvällisesti. Minun tehtäväkseni jäi valita sopivimmat kanavat kyselyn jakamiseen ja itse kyselyn jakaminen.  Iso osa saamistamme vastauksista kyselyymme tuli Facebook-ryhmä Hyvinkääläisten Ilmoitustaulun kautta. Tämän lisäksi kyselyymme oli mahdollista vastata myös Hyvinkää-appin kautta ja kävimme myös Kauppakeskus Willassa haastattelemassa ihmisiä. Mielikuvatutkimus onnistui hyvin, saimme enemmän vastauksia kuin toimeksiantaja oli tavoitteeksemme asettanut.

Millaisia ajatuksia ja fiiliksiä projekti ja itse projektiopiskelu on herättänyt tiimin jäsenissä? 

Kuten jo aikaisemmin jo mainitsinkin, olemme kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijoita, joten projektityöskentely on meille kaikille uutta. Tiimi on kokenut tämän haastavana, mutta hyvällä ”joukkuehengellä” olemme selvinneet haasteista ja pysyneet aikatauluissamme. Iso kiitos myös ohjaajallemme Tero Uusitalolle, joka on osannut meitä ohjata oikeaan suuntaan, mutta kuitenkin antanut meidän itse tehdä kaikki toimenpiteen sillä tavoin, kun olemme itse parhaaksi kokeneet.

Projektipäällikkömme Juha Savolainen on kokenut projektimallisen oppimisen siirtävän vastuuta oppimisesta opettajalta opiskelijoille.

Tiimin jäsenemme Teemu Nikulan mukaan projektissa työskentely on ollut haastavaa ja aikaa vievää, mutta samalla hän on kuitenkin päässyt oppimaan paljon uutta. Mielenkiintoisinta hänen mielestään on ollut päästä näkemään, millaisia mielikuvia hyvinkääläisillä on ollut toimeksiantajastamme. Varasihteerimme Jenna Mannilan mukaan mielenkiintoisinta tässä projektissa oli kyselyn valmistaminen ja kyselyn vastausten analysointi.  Varaprojektipäällikkömme Linda Ojalan mukaan kyselyn analysointi oli haastavinta projektissa. Projektipäällikkömme Juha Savolainen on kokenut projektimallisen oppimisen siirtävän vastuuta oppimisesta opettajalta opiskelijoille. Hän myös lisäsi että, ehkä tämä nykyaikainen oppimismalli on tehokkaampaa, kuin vanhat tavat, jolloin opettajilla on ollut kaikki vastuu ja auktoriteetti. 

Kirjoittaja itse hyvinkääläisenä on kokenut projektin mielenkiintoiseksi, sillä olen itsekin joskus asunut HyVa Oy:n vuokra-asunnoissa. Oli todella mielenkiintoista nähdä, miten omat mielikuvat erosivat muiden hyvinkääläisten mielikuvista. 

Kirjoittaja Jesse Neste

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi