A little change never killed nobody… Kevään 2021 Projektiseminaari

Voitaisiin sanoa, että projektiseminaari on meillä P2P opinnoissa Hyvinkäällä varma kesän merkki suurimmalle osalle opiskelijoista. Projektiseminaarissa esitetään viimeistä kertaa kevään aikana tehdyt projektit ja vietetään muutama tunti koko opiskelijapoppoon seurassa melkeinpä kevätjuhlan tyyppisessä tapahtumassa. Vaikka toisille projektiseminaari merkitsee joidenkin asioiden loppumista ja eteenpäin siirtymistä, Lean Team -projektiryhmälle projektiseminaari tarkoittaa hektistä päivää taustajoukoissa.

Palataan hetkeksi projektiseminaaria edeltävään maanantaihin. Kaunis sää ulkona, linnut laulavat ja projektiryhmä vetää läpi kenraaliharjoitusta. Asiat rullaavat ja kaikilla vaikuttaa olevan hyvä fiilis pientä jännitystä lukuun ottamatta. Hyvillä mielin nukkumaan tulevaa seminaaria odotellessa. Seuraavana aamuna herään puhelimeen tulleeseen viestiin, jossa lukee, että yksi tekijöistä on poissa pelistä. 

Se jos jokin herättää uuteen päivään! Muutoksia muutosten perään. Roolien vaihtuminen, uudet tehtävät ja vajaa työryhmä. Mitä minä teen, mitä sanon, mitä täällä edes tapahtuu?! Yhtäkkiä huomaan sanovani, että voin juontaa seminaarin. Seuraavana hetkenä se on jo sovittu. Tilanne on SOS. H-hetki lähestyy, joku hullu (minä) lähettää vielä viimeisiä muutoksia diaesityksiin ja Zoomin odotusaulassa on jo innokkaimmat opiskelijat odottamassa sisäänpääsyä alustalle. 

Hengitä. Hymyile. Aloita. 

Ensimmäinen puolisko juonnettiin englanniksi, sillä suurin osa projekteista oli Service Business projekteja. Toimeksiantajien aikatauluista johtuen ensimmäiset projektit olivat kuitenkin esitetty suomeksi. Tämä johti hämmennykseen. Verkossa toimiessa on mahdollisuus kaiken maailman verkkoyhteys ongelmiin ja tämäkään tapahtuma ei ollut poikkeus, kun toimeksiantajan yhteys ei suostunut toimimaan vaan pätki ja särisi. Tämäkin johti hämmennykseen siitä, miksi kukaan ei keskeytä puheenvuoroa? Tiimin WhatsApp viestiketju täyttyy paniikkiviesteistä, pitäisikö tämä pistää poikki vai alkaisiko pian toimia? Tehkää nyt joku jotain asialle! 

Saimme seminaariin upean esiintyjän, jonka puheenvuorosta poiki kysymyksiä, mikä osaltaan venytti aikataulua. Yleisön pyynnöstä näin kuitenkin annettiin tapahtua. Lisää hienoja esityksiä projektitiimeiltä. Kello lähestyy seminaarin loppua, mutta esityksiä on vielä muutama jäljellä. Mitä nyt tehdään?  

Seminaarin lopuksi kehittämispäällikkömme toivotti hyvää kesää ja pääsimme lopettamaan Zoomin. Seminaarin päätyttyä pidimme vielä tiimipalaverin ja jäimme seuraamaan palautelaatikkoa, johon kilahti mukava potti palautteita. Opetus, jonka saimme Lean Team -projektitiiminä, oli varautumisen tärkeys. Varautuminen sairastapauksiin, muutoksiin ja siihen, että kaikki on mahdollista. Pohdimme myös päätösten tekemistä ja miten kukin kokee päätösten tekemisen silloin, kun ei ole vetovastuussa. 

Haluamme kiittää jokaista osallistujaa, opiskelijaa, toimeksiantajaa, ohjaajaa ja esiintyjää mahtavasta kokemuksesta. Kiitoksia palautteistanne ja siitä, että olitte paikan päällä. Lean Team jatkaa intensiiviviikon suunnittelemisella ja toivottaa kaikille erinomaista ja lämmintä kesää! 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi