Esittelyssä Rantalaisen etätyöopas – Etätyöskentelyn digikäytänteiden kehittäminen

Laurea-ammattikorkeakoulu ja taloushallinnon avainkumppaniyhtiömme Rantalainen toteuttivat tänä keväänä projektin, jossa tutkittiin ja ideoitiin parhaita käytäntöjä innostavaan etätyöskentelyyn. Projektin tuloksena syntynyt etätyön parhaiden käytänteiden opaskirja on vihdoin valmis, alla katsaus oppaan sisältöön.

Rantalainen on yksi Suomen suurimmista tilitoimistoista, jonka yli 800 ammattilaisen joukko on siirtynyt lähes kokonaisuudessaan etätöihin. Laurean projektitiimi toteutti joukon haastatteluja ja työpajan, joilla etätyön oppaasta saatiin juuri Rantalaiselle räätälöity, ajankohtaisiin kysymyksiin tarttuva apu. Oppaassa käsitellään etätyön sujuvoittamista, yhteisöllisyyttä, palaverikäytänteitä, etätyöntekijän tukemista, haastavia tilanteita, pelisääntöjen laatimista, itsensä johtamista ja uusien käytänteiden sujuvaa oppimista.

Alla muutama sivu oppaasta!
Suurempi näkymä kuvaa klikkaamalla

Yhteisöllisyyden kehittäminen on etätyön tulevaisuuden kiistaton avainkysymys. Verkossakin voi ystävystyä, rentoutua ja jakaa arjen ilot tai haasteet. Työyhteisön rakentaminen kotitoimistojen välille on haastavaa, muttei mahdotonta. Keinoja tähän kehitetään jatkuvasti, onhan erilaisia yhteisöjä yhtä paljon kuin ammattilaisiakin.

Henkilökohtainen tuki on myös ratkaisevan tärkeää. Toimistolla kuulumisten vaihtaminen tapahtuu parhaassa tapauksessa lähes huomaamatta, mutta verkossa näille keskusteluille täytyy varata oma aikansa ja tilansa. Tämän miettiminen ja suunnitteleminen mahdollistaa sujuvan arjen, jossa kukaan ei tunne jäävänsä yksin.

Etätyötaitoihin kuuluu myös paljon sellaista pientä ja yllättävää osaamista, jonka hallitseminen vaatii sinnikästä harjoittelua. Uusia välineitä, työtapoja ja ajattelumalleja voi tulla opittavaksi paljonkin. Kaikkea ei tarvitse hallita kerralla, vaan arkea voi lähteä rakentamaan pala palalta. Tässä voi auttaa asioiden pistäminen riviin ja pelin muotoon.

Kommentoi