InnoVilla 2021: InnoVilla tunnetuksi!

Projektin aikana projektitiimi teki yhteistyötä kahden lukion kanssa.   

Riihimäen lukion toimeksianto oli pyyntö selvittää osuuskunnan perustamista. Osuuskunnan tehtäväksi suunniteltiin mm. tapahtumien järjestämistä. Tiimi selvitti osuuskuntiin liittyviä muodollisuuksia, juridiikkaa, käytännön toimenpiteitä sekä lukioita, joilla oli jo kokemusta osuuskuntatoiminnasta. Osuuskunta liittyisi Nuori yrittäjä -toimintaan ja Kolmas Tulevaisuus –hankkeeseen, tämä jälkimmäinen on EU-rahoitteinen työelämätaitohanke jossa on mukana yhteensä 8 lukiota.   

Osuuskunta mahdollistaa yritystoiminnan kokeilemisen pienellä taloudellisella riskillä, sillä yksittäisen jäsenen taloudellinen vastuu rajoittuu jäsenmaksun määrään. Myös alaikäisten lukiolaisten yrittäjyys mahdollistuisi tätä kautta sillä sopimuskumppani olisi osuuskunta eikä lukiolainen itse. Selvitystyön lisäksi tiimi piti myös lukiolaisille netin kautta esittelytilaisuuden osuuskunnasta. Kuulijoina oli yhteensä 174 Riihimäen lukion oppilasta ja opettajaa. Kiitos Riihimäen lukiolle että saimme tulla esittelemään työmme tuloksia!

Toinen yhteistyötahomme on Hyvinkään lukio. Selvitimme, millaisia yhteistyömahdollisuuksia olisi Laurean ja lukion välillä, käyttäen jo olemassa olevia resursseja. Maksuton “Yrittäjyys osana uraa” olisi mahdollista muokata tähän tarkoitukseen sopivaksi. Ohessa InnoVillan tiimi voisi sparrata lukiolaisia kurssin aikana. Sparraus olisi mahdollista myös vaikka kurkistuskurssia ei katsottaisi soveltuvaksi. Suunnitelmissamme on yksi sparraus tilaisuus per valmennettava asia eli yhteensä viisi. Valmistelimme lukiolle esityksen aiheesta.

Kokonaisuutena projekti oli onnistunut, ja tiimi sai arvokasta kokemusta osuuskuntajuridiikasta, esiintymisestä, etätyöskentelystä sekä pääsi vaikuttamaan alueellisesti Hyvinkään ja Riihimäen lukioiden kanssa, Laurean strategian mukaisesti.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi