Projekti Teknologiatiistai on melkein ohi – Pelin tekeminen oli uutta ja jännittävää!

Hyvinkään kampuksen P2P opiskelijatiimi on syksyn ajan pohtinut ajatusta “Miten saada 7-8 luokkalaiset kiinnostumaan tekniikanalasta?” Kysymys ei todellakaan ollut helppo ja siihen ratkaisun keksiminen ei syntynyt helposti. Projektin toimeksiantajina toimivat Hyria sekä HAMK ja toimeksi antajien keskustelujen jälkeen projektitiimille alkoi muodostumaan ajatus siitä, mitä meiltä toivotaan, mutta silti suurin kysymys jäi ilmaan. “Miten saamme teini-ikäiset kiinnostumaan ja kuuntelemaan, mitä meillä on sanottavaa?”

Vastauksen tähän kysymykseen tarjosi korona-ajan etäopintojen myötä Hyriallakin käyttöön otettu Seppo-pelialusta. Meidän projektitiimimme oli heti alusta sitä mieltä, että juuri pelillistäminen on se keino, jolla tulemme saavuttamaan nuorten suosion. Kun olimme saaneet pelialustaan liittyvän lisenssin käyttöömme, projekti eteni vauhdilla. Hyrialla oli jo valmiiksi yhteistyökumppanit tiedossa ja nämä yhteistyökumppanit ovat lähialueen suurimpia teollisuusalan yrityksiä. Projektitiimimme oli todella innoissaan päästessään toimimaan näin merkittävien yritysten kanssa ja yhteistyö sujuikin mutkattomasti!

Viikko 47 oli se viikko, jolloin nuoret pääsivät pelaamaan meidän peliä. Voin kertoa, että tunnelmat olivat todella jännittyneet maanantai aamuna, mutta silti olimme innoissamme. Testipelaajilta saatu palaute oli hyvää, joten olimme luottavaisia. Ja hyvinhän tämä viikko sujui. Peli toimi niinkuin piti ja monet luokat sijoittuivat todella hyvin. Joistain kouluista kysyttiin jopa voiko peliä pelata vielä yhdeksäsluokkalaisten kanssa. Ja totta kai me tähän suostuimme!

Projektin itse päätehtävä on nyt siis suoritettu. Vielä projektissamme on edessä viimeinen tietoperusta sekä osaamisen näyttö ja tietenkin loppuraportin tekeminen. Odottelemme myös palautetta koulujen opettajilta siitä, miten heidän mielestään onnistuimme. Palautteisiin ja voittajien julkistukseen palaan sitten seuraavassa kirjoituksessa.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi