Projektin alun tunnelmia – Saloton Oy

Tammikuussa 2021 uusista liiketalouden opiskelijoista koostuva projektitiimimme aloitti tekemään yhteistyötä Lasse Aaltosen omistaman Saloton Oy:n kanssa. Saloton Oy on kiinteistöhuollon yritys Tuusulassa, joka tarjoaa kiinteistöhuollon ja rakentamisen palveluita yritys- sekä kuluttaja-asiakkaille. Näihin palveluihin kuuluu muun muassa salaojakuvaus, suurtehoimuroinnit ja vesivahinkotyöt.

Projektitiimimme sai tehtäväkseen tuottaa markkinointisuunnitelman, sekä perehtyä hakukoneoptimointiin ja sen hyödyntämiseen markkinoinnissa. Lisäksi tiimimme tuottaa yritysesittelyn toimeksiantajan toiveiden mukaisesti, jota toimeksiantaja voi jakaa asiakkaille joko paperiversiona tai meilitse. Markkinointisuunnitelman teko vaatii ensitöikseen asiakas-, yritys- ja kilpailija-analyysin tekoa ja siihen tiimimme onkin perehtynyt viime viikkojen aikana ja jatkamme sen parissa ensin. Tietoperustamme on suhteellisen laaja sisältäen BtoB ja BtoC- markkinoinnin, hakukoneoptimoinnin, segmentoinnin, somemarkkinoinnin ja brändäyksen. Näiden aiheiden parissa tiimi onkin ahkeroinut viime päivät. Vaikka projekti onkin vasta alussa, hommaa riittää ja motivaatio on korkealla 😊  

Koko projektitiimimme aloitti opinnot tammikuussa, joten tämä on uutta jokaiselle tiimin jäsenelle. Etäopiskelu tuo myös omat haasteensa projektiin. Esimerkiksi Microsoft Teams oli suhteellisen uusi ohjelma kaikille, joten sen sujuva opettelu oli ensimmäinen askel tässä ”etäilyssä”.  

Projektipäällikön mietteitä: ensimmäisen ohjaustapaamisen jälkeen, jossa valittiin projektiroolit, tunnetila oli vähintäänkin: “Voi ei, mihin menin lupautumaan” Siinä aikani, kun kasailin itseäni, tuli sellainen fiilis, että: “Jes, tämä hoidetaan kunnialla loppuun!”  Meidän tiimi on motivoitunut ja meillä on hyvä yhteishenki, kaikki tekee ja on mukana. On hienoa olla osa tätä porukkaa, me hoidetaan tää!  

Näytä lähdekuva

(Kuva Saloton Oy, Lasse Aaltonen) 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi