Vierailumme Osaajaforum-tapahtumassa- Tulevaisuuden työelämän osaamistarpeen kartoitus

Laurea Hyvinkään opiskelijoista koostuva projektiryhmämme vieraili 17.11.2021 Riihimäen-Hyvinkään Kauppakamarin järjestämässä Osaajaforum-tapahtumassa. Tapahtumassa oli aiheena tulevaisuus sekä sen tuomat haasteet työelämässä. Tapahtuma järjestettiin koronatilanteen takia hybriditapahtumana, johon oli mahdollista osallistua sekä paikan päällä että etäyhteyksin.

Tapahtumaa varten projektiryhmämme oli tehnyt kyselyn Riihimäen-Hyvinkään Kauppakamarin jäsenille. Kysely kartoitti tulevaisuuden osaamistarpeita. Pidimme tapahtumassa esityksen kyselymme tuloksista sekä herättelimme keskustelua aiheesta muiden tapahtumaan osallistuneiden kanssa.  

Minna Mattila ja Emma Suominen ryhmästämme esittämässä Osaajaforum-tapahtumassa. (Kuva: Samu Laaksonen)

Meidän lisäksemme Elina Sinivuori Hyrialta toimi tapahtuman vetäjänä. Hän avasi ja sulki foorumin, sekä esitteli esiintyjät tapahtuman aikana. Esiintyjinä tapahtumassa olivat meidän lisäksi Erja Lakanen ja Helena Kämäräinen, jotka puhuivat monikulttuurisesta työyhteisöstä ja työelämän kielitaitovaatimuksista. Heidän jälkeensä puheenvuoron sai Saila Saarenmaa, joka kertoi yleisölle työntekijäkokemuksesta ja rekrytoinnista. Tämän jälkeen Lilla Jokinen kauppakamarilta puhui onnistuneesta rekrytoinnista liikevaihdon kasvun tukena. Lopuksi Elina Sinivuori antoi vielä loppupuheen ja päätti tapahtuman.

Tapahtuma oli opiskelijan näkökulmasta hyvin kiinnostava, ja sitä kautta monet ryhmäläisistämme saivat hyödyllistä ja kiinnostavaa tietoa alueemme työelämän tulevaisuudesta ja kehittämisestä. Lisäksi henkilöstöjohtamisesta kiinnostuneet ryhmän jäsenemme saivat kiinnostavia näkökulmia henkilöstöjohtamiseen, sen työkaluihin ja käytäntöihin.

Lopputsemppiä ja mukavaa joulun odotusta toivottaen

Hyvinkään Laurean Tulevaisuuden työelämän osaamistarpeen P2P-projektiryhmä: Samu Laaksonen, Emma Suominen, Inka Halla, Tiina Tamminen, Ari Westerlund, Ilmari Hiidenniemi ja Minna Mattila.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi