Muovin kiertotalouden kehitys EU:ssa

EU:n tulevaisuuden kiertotalousvaatimukset Reka Kaapeli Oy:n näkökulmasta 

Euroopan parlamentin mukaan: “Kiertotaloudella tarkoitetaan sellaista tuotanto- ja kulutusmallia, jossa olemassa materiaalit ja tuotteet hyödynnetään mahdollisimman pitkälle lainaamalla, vuokraamalla, uudelleen käyttämällä, korjaamalla, kunnostamalla ja kierrättämällä.” Mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Sitä meidän projektiryhmämme kartoittaa, kun sai Reka Kaapeli Oy:ltä toimeksiannon tutustua EU:n kiertotalouden säädösten tulevaisuuteen.  

Reka Kaapeli Oy panostaa kiertotalousosaamiseen, koska sillä on iso merkitys yrityksen liiketoiminnan tulevaisuuteen. Projektitiimi pyrkii erityisesti selvittämään muovin kiertotalouden tulevaisuutta EU:ssa ja Reka Kaapeli Oy:n varsinaisella markkina-alueella. Muovi kiinnostaa siksi, että sen kierrättämistä aiotaan tehostaa ja EU:ssa siihen on tulossa uusia säännöksiä. Reka Kaapeli Oy on jo järjestänyt muiden materiaaliensa kierrätyksen erittäin hyvin. 

Teimme syyskuussa myös vierailun Reka Kaapeli Oy:n Riihimäen tehtaalle, jossa projektitiimille esiteltiin kaapelituotannon tätä päivää ja yrityksen tuottamia erilaisia kaapeleita.  

Kuvan oikeudet omistaa Reka Kaapeli Oy

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi