Projektiseminaari meidän tiimin P2P-projektina

Tammikuussa aloittaneen Lean Teamin kanssa saimme tehtäväksi suunnitella ja järjestää Laurean P2P-projektiseminaarin. Ajatus järjestää tämän kokoluokan tapahtuma kuulosti aluksi hullulta, ainakin siintyminen ison ihmisjoukon edessä. Kenelläkään meistä ei ollut aikaisempaa kokemusta tämän kokoluokan tapahtuman järjestämisestä.

Alkuvuodesta pääsimme tutustumaan aikaisemman Lean Teamin järjestämän projektiseminaarin suunnittelumateriaaleihin. Tässä vaiheessa totesimme, että otamme haasteen vastaan ja haluamme kehittää seminaaria!

“Homma hanskassa ja hanskat hukassa”

Haluamme varmistaa jokaiselle seminaarin osallistujalle mahdollisuuden seurata mielenkiintoisia ja kiinnostavia projekteja, joita Laureassa on kevään aikana toteutettu. Yhdessä Lean Teamin kanssa valitsimme monipuolisesti erityyppisiä projekteja kaikista moduuleista. Vähensimme myös esiintyvien projektien määrää merkittävästi. Näin haluamme antaa esiintyville projekteille enemmän aikaa esitellä projektinsa, ja näin jokainen pääsee kunnolla tutustumaan näiden projektien vaiheisiin.  Päätimme tänä vuonna jättää arvottavan projektin pois, jotta ryhmien ei tarvitse käyttää turhaan aikaa esityksen valmistamiseen. Näin myöskään ryhmien ei tarvitse seminaarin aikana jännittää, tuleeko oma esitysvuoro ja kaikilla on mahdollisuus keskittyä rauhassa seminaarin seuraamiseen.

Haluamme projektiseminaarin olevan jokaiselle osallistujalle kiinnostava ja rento tapahtuma, jonka aikana jokaisella on mahdollisuus tutustua P2P-projekteihin. Yllätysprojekti korvattaisiin yllätysartistilla, joka innostaisi opiskelijoita osallistumaan tapahtumaan.

Tapahtuman aloitamme yhteisellä get together-tilaisuudella, jossa projektiryhmillä, ohjaajilla ja toimeksiantajilla on vielä mahdollisuus vaihtaa kuulumisia rennoissa merkeissä.

Toivotamme teidät tervetulleiksi uudistettuun kevään P2P-projektiseminaariin nauttimaan mielenkiintoisista esityksistä, tämän jälkeen ollaankin jo valmiita aloittelemaan kesän vietto!

Teksti: Susanna Takkumäki ja Aleksi Hautala

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi