Laureasta valmistumisen jälkeen – Uratarina

Projekti Laurealaisten kanssa

Aurinkoisia päiviä ja kesän odottelua. Kevät on jo pitkällä, kuten on myös kevään projektit! Toivottavasti kaikkien projektit on edennyt yhtä mallikkaasti kuin meidänkin 😊

Projektimme on ollut tuottaa Hyvinkään kaupungin Tilakeskuksen vuokralaisille käyttäjätyytyväisyyskysely ensimmäistä kertaa ikinä. Enää on jäljellä loppuraportin viimeiset silaukset ja raportin esittely toimeksiantajalle.

Projektissamme olemme toimineet tiiviissä vuorovaikutuksessa Tilakeskuksen yhteyshenkilön kanssa. Yhteyshenkilönä toimi Tilakeskuksen Kiinteistöisännöitsijä Terhi Riihimäki. Saimme iloksemme haastatella Terhiä uratarina -kirjoitusta varten. Kiinnostuimme Terhin monipuolisesta työurasta ja varsinkin siitä, että Terhikin on opiskellut Laureassa!

Terhi on valmistunut Laurea, Restonomi (AMK) Palveluntuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmasta vuonna 2006. Hän on suorittanut valmistumisen jälkeen myös vuokravälittäjän tutkinnon 2009 ja isännöitsijän ammattitutkinnon vuonna 2014. Hän kokee, että liiketalouden ja yrittäjyyden opintoja olisi voinut koulutuksessa olla enemmän, mutta on silti sitä mieltä, että AMK-tutkinto on hyvä polku työelämään.

“AMK-tutkinto on hyvä avaamaan ovia, ammattitutkintoja kannattaa harkita. Auttavat myös pääsemään eteenpäin. Jos vain mahdollista, verkostoituminen on hyvä aloittaa jo kouluaikana.”

Työkokemusta on Terhillä karttunut paljonkin. Terhi on aloittanut laitoshuoltajana ja ensimmäinen työpaikka Laureasta valmistumisen jälkeen on ollut Kiinteistösihteerin vuorotteluvapaan sijaisen tehtävät Ovenia Oy:ssä. Tämän jälkeen Terhi on toiminut muun muassa kiinteistö- ja taloussihteerinä, isännöitsijänä ja Kiinteistöisännöitsijänä. Töitä on ollut niin yksityisellä kuin julkisella sektorillakin. Hyvinkään kaupungilla Terhi ei kuitenkaan ollut ennen nykyistä työtehtäväänsä ja pääsikin siihen julkisen haun kautta toukokuussa 2022.

Työtehtävät Kiinteistöisännöitsijällä ovat monipuoliset ja pitävät sisällään muun muassa: Kaupungin tilakeskuksen hallinnoimien julkisten kiinteistöjen isännöinti- ja asiakaspalvelutehtävät, vuokrasopimusten hallinta ja neuvottelut sekä sisäisten ja ulkoisten asiakkuuksien hoitaminen. Vapaa-ajalla Terhillä on aikaa harrastaa lenkkeilyä, retkeilyä, lukemista ja hieman erikoisempana harrastuksena monien vuosien ajan aikuisiällä oli sirkusharrastus. Terhin mukaan Hyvinkään kaupungilla tuetaan työntekijän kehittymistä ja hän kokee nykyisen työtehtävänsä olevan avuksi esimerkiksi etenemismahdollisuutena.

”Palkitsevinta työssä on, kun näkee, että työ saadaan hyvin tehdyksi ja sillä on todellisia vaikutuksia toimintaympäristöön ja kuntalaisten arkeen. Työnantajassa arvostan eniten monipuolista työtä, yhteistyötä eri tahojen kesken, yksikön tiimihenkeä, joustavia työntekemisen tapoja.”

Selvitimme vielä Terhin mielipidettä yhteiseen projektiimme ja hänen mielestään yhteistyö on ollut mallikasta ja tiimi on toiminut hienosti. Hänen mielestään tarvittavat muutokset kyselyyn on tehty nopallakin aikataululla ja tieto on kulkenut hyvin. Kysely kuulemma sai myös positiivista palautetta kaupungin sisällä.

Loppuun vielä Terhin vinkit työnhakuun:

”Rohkeasti ja ennakkoluulottomasti laittaa työhakemuksia, ja jos ei tärppää, niin uutta matoa vaan koukkuun.”