Luontoterapia, tehoja ilman kemikaaleja

Hyvinvointiterveiset Laurean sosionomiopiskelijoilta Sanna Sieväseltä, Roosa Lindelliltä, Jenni Viitaselta ja Margarita Murtazinalta. Kirjoitimme blogi-tekstin Sosiaalialan vaikuttamistyö – kurssin, sekä Tulevaisuus taajuus – hankkeen pohjalta.

“Me Laurea-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat uskomme muutokseen ja monimuotoisuuteen. Uskomme, että sote-alan täytyy muuntautua ja löytää uusia toimintatapoja ja toimintamuotoja pystyäkseen vastaamaan myös tulevaisuudessa yhä moninaistuviin haasteisiin.

Uskomme vakaasti, että ehkäisevässä ja kuntouttavassa työssä luonnon hyvinvointivaikutuksien laajempi ja monimuotoisempi käyttö lisäisivät kokonaisvaltaista yksilön hyvinvointia ja osallisuutta. Tai entäpä jos vaikka mielialalääkkeiden käyttöä saataisiin vähennettyä luonnon tervehdyttävien vaikutusten avulla?

Tämä idealistinen ajatusleikki ei ole mahdoton tai epätodellisen abstrakti, mutta se vaatii arvostusta, muutosta, sitkeyttä ja rohkeutta. Käytämme ohessa olevassa tekstissämme termiä “terapia”, jolla viittaamme luonnon hyvinvointivaikutuksiin. Käytämme termiä myös siitä syystä, että haluamme tuoda näkökulman esiin kansankielisemmin ja helposti ymmärrettävästi. Emme viittaa sillä mihinkään tiettyyn menetelmään tai toimintamuotoon vaan haluamme nostaa luonnon elvyttäviä vaikutuksia esiin ja herättää keskustelua. Iso-Britanniassa Green Care on jo yksi toimintaterapian muoto sekä reseptillä kirjoitettava hoitotapa, mutta miksi ei Suomessa?”

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi