Työnhaussa ei ole pakko pärjätä yksin – rekrytointikoulutus tuuppasi eteenpäin

Työn hakeminen on monesti täysipäiväistä työtä, jossa pettymyksiä tulee välillä paljonkin vastaan. Sinun ei tarvitse selvitä hakurumbasta yksin, vaan voit hakeutua koulutusyritysten ja TE-toimiston järjestämiin koulutuksiin. Niiden avulla sekä työn hakeminen että saaminen saattavat helpottua.

Olin hoitovapaalla kotona, kun alkoi jo ahdistaa. Edellinen määräaikainen työsuhteeni oli päättynyt äitiyslomaan, ja nyt edessä oli uuden työn hakeminen. Olen työskennellyt useassa organisaatiossa viestinnän asiantuntijana ja tiesin, kuinka vaikeaa on saada alan työpaikkaa.

Hain muutamia viestinnän paikkoja ja vastaus oli aina sama: ”Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun”. Mietin, että milloinkohan se minun kertani tulee.

TE-toimisto on aiemmin elämässäni lähinnä yrittänyt hankaloittaa työllistymistäni. Nyt oma virkailijani kuitenkin kertoi, että heillä on konsulttiyritys Target Partnersin kanssa avautunut haku digitaalisen sisällöntuotannon kehittäjän koulutukseen, ja sen avulla voi parantaa työllistymismahdollisuuksiaan. Koulutuksen ajalta saisi korotettua ansiosidonnaista päivärahaa.

Koulutus vaikutti sopivalta, joten hain siihen. Paikan saaminen edellytti yhteistyöorganisaation löytämistä, jossa työskentelet koulutusohjelman ajan. Sain hankittua itselleni kumppaniyrityksen – ja pääsin koulutukseen.

Työnhaussa kannattaa käyttää tarjottuja oljenkorsia

Koulutuksen järjestelyistä vastasi siis Target Partners. Se hoiti kaiken yhteydenpidon TE-toimistoon, järjesti aloitusinfon koulutuksesta ja pyysi mukaan ”soittostudioihin” toimistolleen. Soittostudioissa soiteltiin eri työpaikkoihin – kukin itsekseen ja välillä toisia auttaen. Sen lisäksi yksi konsulteista soitti läpi lukuisia mahdollisia työpaikkoja.

Olin todella hyvilläni, että itseni lisäksi myös Target Partners yritti löytää sopivaa työssäoppimispaikkaa minulle. Taakkaa oli siis jaettu, minun ei tarvinnut vain yksin puskea eteenpäin. Työnhakupolullani oli näkyvissä valoa.

Lopulta sain itse järjestettyä itselleni työpaikan koulutusta varten. Sen jälkeen Target Partners hoiti kaikki asiat TE-toimiston kanssa. Oli hyvä, että Target Partnersin konsultit olivat minun ja TE-toimiston välissä ja helpottivat koulutussopimuksen tekemistä.

Oli hyvä, että konsulttifirman työntekijät olivat minun ja TE-toimiston välissä. He tiesivät, miten TE-toimiston väkeä kannattaa käsitellä.

Eräs tuttuni on ollut työttömänä, ja yritin kannustaa myös häntä hakemaan vastaavanlaiseen koulutukseen. Hän kuitenkin totesi, että menee mieluummin suoraan palkkatöihin. Kukapa työtön ei mieluiten tekisi niin, mutta aina se ei onnistu kovin helposti.

Niinpä kehotan teitä, työttömät työnhakijat, hakeutumaan tämäntyyppisiin koulutuksiin ja helpottamaan omaa työnhakuanne ja työpaikan saamista. Minun kohdallani koulutus oli napakymppi – sain sekä hyvän koulutuksen että lopulta vakituisen työpaikan yhteistyöorganisaationi jäsenliitosta.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi