Selvitys sosiaalityöstä digialustalla

Projektimme loppu häämöttää samalla kun kesälomat monella kohta alkavat. Tämä on ollut monivaiheinen ja erittäin mielenkiintoinen yhteistyöprojekti Nemovan kanssa. Olemme oppineet molemmin puolin uutta, lisäksi olemme saaneet kirkastettua kuvaa digisosiaali- ja perhetyön tarpeista. Nyt on aika hieman katsoa taaksepäin ja pohtia projektista saatuja tuloksia. Tämän jälkeen pitää nostaa katse ylös kohti tulevaisuutta ja miettiä seuraavat askelmerkit, koska valmista ei vielä ole, vaikka yksi projekti saadaankin nyt päätökseen. Lyhyesti voimme aluksi summata, että Nemovan suunnittelemille digipalveluille olevan tarvetta jo nyt. Eikä tarve siitä mihinkään itsestään katoa, päinvastoin sen nähdään vielä kasvavan. Mutta kuinka saadaan palvelu kohtaamaan tarpeen?

Lue lisää Selvitys sosiaalityöstä digialustalla

A little change never killed nobody… Kevään 2021 Projektiseminaari

Voitaisiin sanoa, että projektiseminaari on meillä P2P opinnoissa Hyvinkäällä varma kesän merkki suurimmalle osalle opiskelijoista. Projektiseminaarissa esitetään viimeistä kertaa kevään aikana tehdyt projektit ja vietetään muutama tunti koko opiskelijapoppoon seurassa melkeinpä kevätjuhlan tyyppisessä tapahtumassa. Vaikka toisille projektiseminaari merkitsee joidenkin asioiden loppumista ja eteenpäin siirtymistä, Lean Team -projektiryhmälle projektiseminaari tarkoittaa hektistä päivää taustajoukoissa.

Lue lisää A little change never killed nobody… Kevään 2021 Projektiseminaari

Digiseikkailu -mukana kehittämässä tulevaisuuden oppimista

(kuvalähde: Digiseikkailu)

”Digiseikkailu on pelillinen oppimisympäristö, joka keskittyy tieto- ja viestintätekniikan (TVT), medialukutaitojen sekä empatiataitojen opettamiseen internetissä esi- sekä alakouluikäisille. Klikkaa haluamaasi ikäryhmää ja tutustu ikäryhmälle suunnattuihin tehtäviin. Iloista seikkailua!” (Digiseikkailu 2021.) Tässä blogikirjoituksessa käsitellään kevään kestänyttä Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden projektia tulevaisuuden digioppiympäristön kehittämiseksi yhdessä yhteistyökumppani Nitomani Enterprises Oy:n kanssa.

Lue lisää Digiseikkailu -mukana kehittämässä tulevaisuuden oppimista

Digisosiaalityön tarpeet tulevaisuudessa

Olemme projektissamme yhteistyössä Nemovan ja Laurean kanssa saavuttaneet virstanpylvään, jossa on aika tutkia tarpeita digisosiaalityölle. Projektin edetessä olemme havainneet, että joissain sosiaalityön kentissä on jo nykyään saatavilla vertaistukea netissä tai sosiaalisen median palveluissa. Tällaisista esimerkkejä ovat ADHD sekä autisminkirjo. Näistä kiitos kuuluu kaikille, jotka jaksavat antaa pyyteetöntä vertaistukea niille henkilöille, joilla on haasteita elämässään. Näiden lisäksi löytyy valitettavasti yhä edelleen monia aloja, joilla vastaavaa tukea ei ole samalla tavalla saatavilla. Tällaisesta hyvä esimerkki on videopeliriippuvuus. Videopelaamisessa voi myös olla hiuksenhieno ja nopeasti muuttuva linja, milloin normaali ja mukava videopelaaminen muuttuu elämää häiritseväksi riippuvuudeksi. Tähän alkuvaiheeseen Nemova haluaa tarjota helposti sekä nopeasti saatavilla olevaa ammattilaisapua etäyhteyksien avulla ennen kuin ongelma pääsee liiaksi eskaloitumaan.

Lue lisää Digisosiaalityön tarpeet tulevaisuudessa

6 things you should know about AI

Headai sells the service of its own artificial intelligence. With this data-driven approach, it should be possible to act agile and strategically between the fields of the labor market, education, individual companies, and individuals. With their technology, it is possible to bring qualitative data into a globally interoperable form, maximizing the value of data assets. But what is AI actually? And how can it be used in talent management like Headai is focused on? In the following, you will learn about six facts, you should know. 

Lue lisää 6 things you should know about AI

Ketterä kevät

Projektin loppusuoralla mennään ja projektiseminaari on jo ihan vieressä. On aika kertoa ja päivitellä, mitä meidän projektitiimi on tehnyt. Sillä viime blogipostauksesta on jo hetki, on myös projektissa tapahtunut paljon. Olemme keskittyneet tekemään asiakkaalle mahdollisimman laadukasta lopputuotosta ja jopa tavanneet tiimiläisiä kasvokkain lopputuotoksen luomiseen liittyen.

Lue lisää Ketterä kevät

International marketing and sales implemented by a student group – Finnvoda

Summer is getting closer which means that the projects are soon to be finalized. Our international project with Finnvoda is currently in the final steps. The last step is to compile all our gathered information for the client. We started at the beginning of the year with competitor analysis and moved from there to search for potential partners from the target countries Spain, Germany, and Austria. In order to contact the potential companies, our project team produced a marketing email and a short survey, which were also translated to German and Spanish by our exchange students. By contacting the companies with their mother language, we wanted to be more approachable so the companies would find it easy to answer. There have been few answers already and we will do further contacting if it is needed. We will see if there will come more answers or have all the emails ended up in trash mail. The project team will keep their fingers crossed.

Lue lisää International marketing and sales implemented by a student group – Finnvoda

Senioripaku – jotta kukaan ei jäisi yksin

Kirjoittajat: Karoliina Koivunen & Teemu Parkkinen 

People, Persons, Men, Women, Elderly, Group, Exercise

Kuvaaja: MabelAmber   

”Brändi on kokoelma mielikuvia, joita yritykseen, sen tuotteisiin tai palveluihin voidaan liittää. Nuo mielikuvat syntyvät kokemusten myötä, jotka voivat olla suoria, kuten kokemus tuotteen käytöstä ja asiakaspalvelusta tai epäsuoria, kuten kolmansien osapuolten suositukset.” (Törmälä & Huttunen 2020.) Tässä blogissa tullaan käsittelemään Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden matkaa ja kokemuksia brändin suunnittelusta Senioripakulle.  

Lue lisää Senioripaku – jotta kukaan ei jäisi yksin

Vastuullinen sijoittaminen ja nuorten työpaja

Projektiopinnot alkoivat alkuvuodesta 2021 ja projektiryhmämme muodostuu kuudesta eritason opiskelijasta. Osalta meistä löytyy hieman enemmän kokemusta, kun taas toisille projektin tekeminen on täysin uusi tuttavuus. Palaverit ja tapaamiset järjestetään tällä hetkellä ainoastaan etänä vallitsevan pandemian vuoksi.

Lue lisää Vastuullinen sijoittaminen ja nuorten työpaja

Out of the box -ajattelumallilla tuloksia Treenarisi projektissa

”Toivoisimme laajemman palvelualueen, erilaista osaamista jo olemassa olevan osaamisen lisäksi sekä haluaisimme sitouttaa uudet personal trainerit yritykseemme.” Tässä on kiteytettynä ajatukset, joita saimme yhteistyömallin kehittämisen tueksi Treenarisi yrittäjiltä. Tarkoituksena oli siis löytää yhteistyömalli siihen, että Treenarisi saisi lisää personal trainereita omalle verkkosivualustalleen.

Lue lisää Out of the box -ajattelumallilla tuloksia Treenarisi projektissa