Seis kiusaamiselle!

Miten pieni teko voi auttaa!

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, miten minä voin auttaa kiusattua? Oletko sattumalta nähnyt tilanteen, jossa jotakuta kiusataan, mutta et ole tiennyt mitä tehdä. On olemassa monia tapoja auttaa, mutta monesti ihmisiltä puuttuu rohkeus puuttua tilanteeseen. Jo se, että välität ja sinulla on halu auttaa on jo suuri askel. Kuitenkin se, että oikeasti puuttuu tilanteeseen, vaatii yksilöltä

Miten pieni teko voi auttaa! Read More »

Koulukiusaamisen yleisyys ja ulkomaalaistaustaisten osuus kiusatuista Suomessa

Koulukiusaaminen on valitettavan yleistä, ja on joitakin ryhmiä, joihin sitä kohdistuu muita enemmän. Tässä viimeisessä kirjoituksessani käsittelenkin koulukiusaamisen yleisyyttä Suomessa, sitä mihin ryhmiin koulukiusaamista kohdistuu eniten sekä kiusaamisen esiintyvyyden vaihtelevuutta eri ikäluokissa ja kouluasteilla.

Koulukiusaamisen yleisyys ja ulkomaalaistaustaisten osuus kiusatuista Suomessa Read More »

Varhaislapsuuden merkitys

Varhaislapsuus on tärkeä osa ihmisen elämää, joten on hyvä, että se on mennyt hyvin. Siihen kuuluu lapsen kasvu ja kehitys sekä tietysti vaikuttaa hänen ympäristönsä. Lapsi ei tee kasvamista yksin, joten hänen ympäristöllään on merkittävä vaikutus hänen kehitykseensä. Jos sattumalta lapsen elämässä ilmenee jotain vaikeuksia tai haasteita, sen seuraukset hänen kehitykseensä voivat olla vakavat. Eli

Varhaislapsuuden merkitys Read More »

Mielenterveysongelmat ja yksinäisyys

Heippa blogimme lukijat! Käsittelen ensimmäisessä blogipostauksessani hieman mielenterveysongelmia ja yksinäisyyttä perustuen YLE:n artikkelin tietoihin Kuopion kouluhyökkäyksestä. Artikkelissa mainittiin hyökkäysten takana olleen 24-vuotiaan nuoren miehen, joka kirjoitti kaksi laudaturia. Haastatellut henkilöt mainitsivat nuoren miehen olleen muun muassa hieman syrjäänvetäytyvä, hiljainen, sulkeutunut ja yksinäinen poika kouluaikoina.

Mielenterveysongelmat ja yksinäisyys Read More »

Kiusaamisen taustaa…

Kiusaaminen on asia, johon voi vaikuttaa monet tekijät. Se voi johtua esimerkiksi kiusaajasta tai kiusatusta tai jopa koulun ilmapiiristä. Siihen voi myös vaikuttaa yksilön uskonto tai ihonväri. Kuitenkin tämä on asia, johon on vaikea vastata. Varmaa on toisaalta se, että kiusaamiseen ei vaikuta vain yksi edellä mainituista asioista.

Kiusaamisen taustaa… Read More »