Hyvää syksyä!

Hei olemme Tikkurilan Laurea-ammattikorkeakoulun toisen vuoden sosionomiopiskelijoita. Meidän nimet on Iris, Kaltun ja Riku. Olemme sosiaalialan palvelujärjestelmä ja sosiaalilainsäädäntö kurssilla. Meidän yksi tehtävä on kirjoittaa blogia ajankohtaisista aiheista liittyen nuoriin ja kiusaamiseen. Pidämme blogia pystyssä seuraavat pari kuukautta, oikein viihtyisiä lukuhetkiä kaikille ja hyvää alkanutta syksyä!

Terveisin, Tikkurilan Laurean sosionomiopiskelijat.

Miten pieni teko voi auttaa!

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, miten minä voin auttaa kiusattua? Oletko sattumalta nähnyt tilanteen, jossa jotakuta kiusataan, mutta et ole tiennyt mitä tehdä. On olemassa monia tapoja auttaa, mutta monesti ihmisiltä puuttuu rohkeus puuttua tilanteeseen. Jo se, että välität ja sinulla on halu auttaa on jo suuri askel. Kuitenkin se, että oikeasti puuttuu tilanteeseen, vaatii yksilöltä jo paljon. Kiusatun tukeminen on näin todella tärkeää, ja auttamisen muodotkin ovat moninaiset. Ei ole olemassa vain tiettyä tapaa auttaa kiusattua.

Lue lisää Miten pieni teko voi auttaa!

Koulukiusaamisen yleisyys ja ulkomaalaistaustaisten osuus kiusatuista Suomessa

Koulukiusaaminen on valitettavan yleistä, ja on joitakin ryhmiä, joihin sitä kohdistuu muita enemmän. Tässä viimeisessä kirjoituksessani käsittelenkin koulukiusaamisen yleisyyttä Suomessa, sitä mihin ryhmiin koulukiusaamista kohdistuu eniten sekä kiusaamisen esiintyvyyden vaihtelevuutta eri ikäluokissa ja kouluasteilla.

Lue lisää Koulukiusaamisen yleisyys ja ulkomaalaistaustaisten osuus kiusatuista Suomessa

Varhaislapsuuden merkitys

Kuvahaun tulos haulle lapsen kehitys
https://www.respecta.fi/fi/ratkaisut/lapselle/lapsen-liikkuminen-henkinen-kehitys/

Varhaislapsuus on tärkeä osa ihmisen elämää, joten on hyvä, että se on mennyt hyvin. Siihen kuuluu lapsen kasvu ja kehitys sekä tietysti vaikuttaa hänen ympäristönsä. Lapsi ei tee kasvamista yksin, joten hänen ympäristöllään on merkittävä vaikutus hänen kehitykseensä. Jos sattumalta lapsen elämässä ilmenee jotain vaikeuksia tai haasteita, sen seuraukset hänen kehitykseensä voivat olla vakavat. Eli monet varhaislapsuuden tekijät voivat vaikuttaa lapsen myöhempään elämään.

Lue lisää Varhaislapsuuden merkitys

Kiusaamisen ehkäiseminen

Kiusaaminen on laaja ongelma, ja sillä on monia vakavia seurauksia lapsille ja nuorille. Siksi siihen puuttuminen, mutta myös sen ehkäiseminen, on erittäin tärkeää. Tässä kirjoituksessa keskityn pääasiassa siihen, miten kiusaamista tulisi ehkäistä koulussa.

Lue lisää Kiusaamisen ehkäiseminen

Mielenterveysongelmat ja yksinäisyys

Heippa blogimme lukijat!

Käsittelen ensimmäisessä blogipostauksessani hieman mielenterveysongelmia ja yksinäisyyttä perustuen YLE:n artikkelin tietoihin Kuopion kouluhyökkäyksestä. Artikkelissa mainittiin hyökkäysten takana olleen 24-vuotiaan nuoren miehen, joka kirjoitti kaksi laudaturia. Haastatellut henkilöt mainitsivat nuoren miehen olleen muun muassa hieman syrjäänvetäytyvä, hiljainen, sulkeutunut ja yksinäinen poika kouluaikoina.

Lue lisää Mielenterveysongelmat ja yksinäisyys

Kiusaamisen taustaa…

https://www.city.fi/yhteiskunta/kiusaaminen+syyt+seuraukset+ja+puuttuminen/8251

Kiusaaminen on asia, johon voi vaikuttaa monet tekijät. Se voi johtua esimerkiksi kiusaajasta tai kiusatusta tai jopa koulun ilmapiiristä. Siihen voi myös vaikuttaa yksilön uskonto tai ihonväri. Kuitenkin tämä on asia, johon on vaikea vastata. Varmaa on toisaalta se, että kiusaamiseen ei vaikuta vain yksi edellä mainituista asioista.

Lue lisää Kiusaamisen taustaa…