Rajapinnassa

Moikka!
Tätä blogia kirjoittelee Mira ja Liisa. Opiskelemme varhaiskasvatuksen opettajiksi Laureassa.

Keskitymme varhaiskasvatuksessa ajankohtaisiin ja puhututtaviin asioihin.
Toivomme että aiheet saa aikaan keskustelua ja pistää ihmisiä miettiään asioita.

Blogi-julkaisuissamme pureudumme aiheeseen ajankohtaisten uutisten sekä omien kokemustemme pohjalta. Käytännön kenttinämme toimivat varhaiskasvatus.

Ajatuksia tästä ajasta…

On ollut hienoa huomata, miten ihmisten avuliaisuus on lisääntynyt viime viikkoina. Monilla on nyt vapautunut paljon aikaa ja on hienoa, että se aika ollaan valmiita käyttämään toisten hyväksi. Olen myös itse tarjoutunut auttamaan naapurissani asuvia vanhempia ihmisiä. Toisten ihmisten auttamisesta saa myös itse hyvän mielen. Oli myös mielenkiintoista lukea ja katsoa kuvia Helsingin sanomista siitä, miten kansalaiset tsemppaavat toisiaan. https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000006455986.html

Lue lisää Ajatuksia tästä ajasta…

Varhaiskasvattajat työskentelevät kohtuuttomissa olosuhteissa

Tällä hetkellä monella on varmasti tunteet pinnassa Koronaan liittyen. Itse koen, että olen valtavassa riskissä saamaan tartunnan ja tartuttamaan sitä muille tietämättä. Tietenkin lasten tulee saada hoitoa, mutta mitä sitten kun työntekijät sairastuvat. Kuka silloin lapsia hoitaa.

Lue lisää Varhaiskasvattajat työskentelevät kohtuuttomissa olosuhteissa

Epätietoinen

Elämme hyvin mielenkiintoisia ja jännittäviä aikoja. Tällä viikolla tuli voimaan valmiuslaki, joka vaikuttaa varmasti jokaisen meidän elämäämme. Meillä varhaiskasvatuksen työntekijöillä työt jatkuivat ”normaalisti” vaikka monissa muissa ammateissa olevat tekevät töitä etänä tai joutuvat jopa lomautetuiksi. Olenkin hyvin tyytyväinen siitä, että työt onneksi jatkuvat mutta olen vähän huolissani koronan leviämisestä. Olemme kyllä kiinnittäneet työpaikalla paljon huomiota siihen, että emme huolimattomuuttamme levitä sairautta. Olemme esimerkiksi tehostaneet lasten käsienpesua ja ja valvoneet sitä tarkasti. Olemme myös harjoitelleet yskimään oikeaoppisesti kasivarteen eikä käsiin. Lasten kanssa on kuitenkin niin antoisa työskennellä, kun heiltä tulee aina niin hyviä ja raikkaita ajatuksia jopa koronaan liittyen.  Olemmekin tällä viikolla esimerkiksi opetelleet monia käsienpesuun liittyviä loruja ja tansseja.

Lue lisää Epätietoinen

Kolme vuotta täyttäneiden varhaiskasvatuksen ryhmäkokoja pienennetään.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt varhaiskasvatusasetuksen muutosehdotuksen lausuntokierrokselle. Asetusmuutoksella muutettaisiin päiväkodin henkilöstön ja lasten välistä suhdelukua siten, että päiväkodissa oli yhtä aikuista kohden seitsemän( nykyisin kahdeksan) lasta yhtä kasvattajaa kohden. Pienennys koskee kolmevuotta täyttäneitä lapsia, jotka ovat päiväkodissa yli viisi tuntia päivässä.

Lue lisää Kolme vuotta täyttäneiden varhaiskasvatuksen ryhmäkokoja pienennetään.

Alan heikko palkkataso turhauttaa varhaiskasvatuksenopettajia

Pidän palkkaani epäoikeudenmukaisena. Sosiaali- ja terveysalalla saatavat palkat ovat liian pienet siihen nähden minkälaista vastuullista työtä me teemme. Huolehdimme lapsista ja heidän perheistään ja autamme heitä saamaan tarvittavan avun oikeilta tahoilta. Työmme on henkisesti ja fyysisesti raskasta, työmme on mahdollisesti vuorotyötä, keikkatyötä tai päivätyötä. Saat mahdollisesti yö-, ilta- ja aamulisät palkan lisäksi, mutta eivät ne ole päätä huimaavat.

Lue lisää Alan heikko palkkataso turhauttaa varhaiskasvatuksenopettajia