Opinnäytetyö: Kuvaileva kirjallisuuskatsaus yhteisösosiaalityön hyödyistä aikuissosiaalityön kentällä

Opinnäytetyön ovat kirjoittaneet Noora Rantala ja Katja Tooley

Tämä opinnäytetyö keskittyi yhteisösosiaalityön hyötyihin aikuissosiaalityön kentällä, ja se toteutettiin kuvailevan kirjallisuuskatsauksen muodossa. Opinnäytetyön tavoitteena on tuottaa hyödyllistä ja relevanttia tietoa yhteisösosiaalityön hyödyistä ja sen vaikuttavuudesta aikuissosiaalityössä. Tarkoituksena on kerätä työelämäkumppanillemme Asukastila Kivenkololle tietoa yhteisösosiaalityön hyödyistä ja vaikuttavuudesta, jotta Kivenkolon sosiaaliohjaaja saisi relevantin pohjan itse tekemälleen työlle ja näin ollen mahdollistaisi yhteisösosiaalityön jatkuvuuden työpaikassaan. Tutkimuskysymyksemme opinnäytetyössämme oli ”Millaisia hyötyjä yhteisösosiaalityöllä on mahdollista saavuttaa aikuissosiaalityön kentällä?”. Teoriapohjana työssämme käytimme yhteisösosiaalityön, johon liittyivät vahvasti yhteisö ja yhteisöllisyys, osallisuuden ja aikuissosiaalityön teoriatietoutta.

Tutkimustemme perusteella yhteisösosiaalityö tarjoaa monia erilaisia positiivisia vaikutuksia ihmisten elämään, kuten inhimillisyyden lisääntymistä, sosiaalisten kontaktien lisääntymistä ja syvenemistä, voimaantumista, sekä yhteisöllisyyden lisääntymistä. Yhteisösosiaalityön avulla myös yhteistyö julkisen sosiaalityön ja kolmannen sektorin toimijoiden, kuten erilaisten järjestöjen kanssa lisääntyy.

Lue koko opinnäytetyö

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi