Varhaiskasvattajat työskentelevät kohtuuttomissa olosuhteissa

Tällä hetkellä monella on varmasti tunteet pinnassa Koronaan liittyen. Itse koen, että olen valtavassa riskissä saamaan tartunnan ja tartuttamaan sitä muille tietämättä. Tietenkin lasten tulee saada hoitoa, mutta mitä sitten kun työntekijät sairastuvat. Kuka silloin lapsia hoitaa.

Varhaiskasvatukseen voisi harkita edes jonkin sortin suojavarusteita, kuin pelkkä desinfiontiaine.
https://www.hs.fi/paivanlehti/20032020/art-2000006445490.html
Kolmanneksi hallituksen epäselvä linjaus on jättänyt päivähoitoyksiköt ja vanhemmat epätietoisuuden tilaan. Kenellä oikeastaan on oikeus tuoda lapsensa päivähoitoon? Onko se kohtuullista? Pelkät suositukset eivät tässä tilanteessa nyt riitä, vaan päivähoito-oikeus pitää rajata koskemaan vain niitä, joille se on aivan välttämätöntä. Valmiuslaki antaa hallitukselle tähän valtuudet.
Myös kenen lapset hoitoon saavat tuoda vaihtui hyvin nopeasti, onneksi moni pystyy olemaan lapsen kanssa. Päiväkodissa lapset ihmettelevät ja kysyvät kavereitaan ja on tärkeää että heille osataan kertoa asiasta oikein.

1 ajatus aiheesta “Varhaiskasvattajat työskentelevät kohtuuttomissa olosuhteissa”

 1. SannaPASOVA

  Itsekin varhaiskasvatuksessa työskentelevänä jaan ajatuksesi osittain. Lapset ovat hämmentyneitä, vanhemmat ovat ihmeissään, ja henkilökunta ei oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Onneksi ainakin meidän yksikössämme ei ole ollut tarvetta olla “sairauspoliisina”, vaan vanhemmat ovat käyttäneet harkintaansa ja tuoneet hoitoon vain terveitä lapsia.
  Meillä henkilökunnan keskuudessa eniten ihmetystä on herättänyt se mahdollisuus, että työnantaja voi meidät siirtää täysin toiseen työpisteeseen. Muutama työkaveri jo sai siirron vanhuspuolelle, ja tuota päätöstä nyt vähän odottelen itsekin.
  Mitään suojavarusteita en oikein ole itse kaivannut, en kokisi työskentelyä pienten lasten kanssa kovin luontevaksi mikäli olisin töissä suojatakissa ja hengitysmaskissa koko ajan. Käsiä pestään usein ja käsidesiä kuluu, mutta syliin pääsee niinkuin ennenkin.
  Toisaalta tässä ajassa voi nähdä jotain positiivistakin. Ainakin meillä on lähtenyt käyntiin täysin uudenlaisten työtapojen miettiminen ja harjoittelu, ja esimerkiksi päiväpiirien etänä pitäminen onkin melko mielenkiintoista. Vuorohoidossa saattaa lapsilla tulla muutenkin pitkiä taukoja päiväkodissa olemiseen, niin toivoisin kyllä osaltani että nämä uudet tavat jäisivät jollain tasolla elämään myöhempiinkin aikoihin.
  Tsemppiä tärkeään työhön näinä kummallisina aikoina!

Kommentoi