Parasta lapsille, jo vuodesta 1945!


Parasta lapsille ry n ollut pitkään osa suomalaista järjestökenttää, sekä lastensuojelua. Parasta lapsille ry:n kohteena on aina ollut erityisesti heikommassa yhteiskunnallisessa tilanteessa olevat perheet sekä lapset. Se on myös poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta toimintaa. Tässä bogitekstissä haluan esitellä heidän toimintaansa, sillä koen että meillä tulevaisuuden ammattilaisilla on hetkiä, jolloin on hyvä muistaa tällainen mahdollisuus asiakasta tukiessa ja ohjatessa.

Näe hyvä mussa! Lapsiperheiden varhaisen tuen leirikoulu.

Parasta lapsille ry:llä on ollut hanke Näe hyvä mussa! vuosina 2019-2021. Hanke sai jatkoa tälle vuodelle.
Hanke on suunnattu tuen tarpeessa oleville lapsiperheille. Leirit on tarkoitettu 9-13 vuotiaille lapsille, ja heidän yli 7-vuotiaille sisaruksilleen. Ainoa kriteeri lapsissa on se, että lapsen on kyettävä toiminaan ryhmässä. Toiminannan konkreettisena tapahtuman on viikonloppuleirit ennaltaehkäisevän tuen tarpeessa olevien perheiden lapsille. Ryhmä kokoontuu viidelle leirille, ja leiriporukan kokoonpano on aina sama. Leiriällä ohjaajina toimii leiri johtaja ja pedagogi sekä 3-4 koulutettua leiriohjaajaa. Ryhmä rakentuu positiivisen pedagogiikan keinoin, ja ryhmässä jokaisella lapsella ja nuorella on turvallinen olla. Jokaisella leirillä on 25 lasta.

Leirille haetaan lomakkeella hankkeen sivuilla. Hakemukseen pitää kuitenkin olla suosituskirje mukana. Lapsen tarpeesta leirille suosituksen voi kirjoittaa kuka tahansa lapsen ja lapsen perheen varhaisessa tuessa toimiva henkilö. Henkilö voi olla neuvolasta, nuorisotoimesta tai koulusta, oikeastaan mistä vain, kunhan hänellä on kattava tieto perheen tilanteesta. Hankkeen sivuilta löytyy myös kaavake, jonka avulla suosituksen voi tehdä.
Hankkeen leireille haetaan mukaan myös sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita, joten sosionomiopiskelijoilla on mainio tilaisuus suorittaa harjoittelu, tai vaikka käydä kokeilemassa uutta aluevaltausta leiriohjaajan hommissa.

www.näehyvämussa.fi

Parasta lapsille ry järjestää myös perheleirejä, Näe hyvä meissä!
Leireillä vanhemmat ja lapset osallistuvat yhdessä toimitaan, ja leirien välissä vanhemmille järjestetään vertaistukitoimintaa. Ryhmässä pohditaan omia vanhemmuuden valtteja ja vahvuuksia. Leirillä onnistutaan perheenä ja vahvistetaan perheen sisäisiä siteitä.
Leirit ovat maksullisia, mutta niihin voi hakea sosiaalitoimen tukea.
https://www.parastalapsille.fi/nae-hyva-meissa

Perheleirillä. Lapsiperheille leirejä lomilla ja viikonloppuisin | Parasta Lapsille ry

Kuulin itse toiminnasta tuttavaperheeni kautta. Heillä oli perheen sairastelusta johtuen iso kriisi takana, ja lapset kaipasivat sosiaalista vahvistusta ja kokemusta siitä, että saavat olla lapsia. Isän sairastamisen aiheuttamat huolet, äidin väsymys ja taloudelliset huolet olivat väistämättömiä, vaikka perhe kaikkensa yritti. Lapsille oli suositeltu leiriä, ja he olivat iki-onnellisia leirillä. Osa leireistä sitten loppupäässä vaihtui etäleiriksi, mutta perheen sairauksien elpyessä, olisi tarkoitus koko perheen osallistua leirille vahvistamaan toisiaan kesällä. Toivon, että kaikki sujuu suunnitellusti heillä.

Omakohtaisesti pohdin taas, olisiko tämä hyvä tapa hyödyntää opiskeluani, ammatillista osaamistani ja kiinnostustani vaikuttamistyön tekemiseen? Äitinä voisin tuoda ryhmään vertaistukea ja ymmärrystä, toisaalta taas mielenterveystyön ammattilaisena keinoja ja apua haastaviin hetkiin. Ja mikä olisi sen mukavampaa, kuin viettää kesäpäivää leirikeskuksessa? Tulee ihan nuoruuden kesät mieleen.


Mitä ajatuksia Parasta lapsille ry:n toiminta herättää teissä? Olisiko teillä asiakkaita jo suoraan, kelle lähtisitte suosittelemaan?

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

1 ajatus aiheesta “Parasta lapsille, jo vuodesta 1945!”

  1. Hei Heidi! Kiitos paljon tekstistäsi ja siitä, että toit esille järjestömme toimintaa. Meillä on mahdollista päästä suorittamaan harjoittelua, projekteja, opinnäytetyötä tai muuta opintoihin kuuluvia kokonaisuuksia. Toimintamme on ympärivuotista: järjestämme Näe hyvä mussa – lasten viikonloppuleirejä, Näe hyvä meissä- perheiden viikonloppuleirejä sekä Aikaa ilolle ja Aikaa yhdessä – viikonlopputoimintaa. Järjestämme koulujen loma-aikoina leirejä lapsille ja perheille. Vapaaehtoiset leiriohjaajat mahdollistavat tämän lapsille ja perheille tärkeän toiminnan, joka perustuu lapsen oikeuksien sopimukseen. Ota yhteyttä minuun, vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin christina.nenonen@parastalapsille.fi tai suoraan tästä lomakkeella ja olemme yhteydessä sinuun, jos kiinnostuit tulemaan mukaan: https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22
    Toiminnastamme voi lukea lisää http://www.parastalapsille.fi sekä somessa @parastalapsille
    / Christina Nenonen, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Parasta Lapsille ry

Kommentoi