3 + 1 parempi joululahja

Onko joululahjat vielä hankkimatta? Ahdistaako kulutusjuhla? Itse olen viime vuosina ainakin kyllästynyt loputtomiin milloin minkäkin kosmetiikka yrityksen lahjapakkauksiin ja teesiivilöitäkin omistan jo useamman.

Olenkin ryhtynyt varjelemaan tuttavapiiriäni nurkissa pyörivältä turhalta tavaralta, jota ei kehtaa heittää pois ”koska se oli lahja”. Tavaraa on tällä pallolla jo tarpeeksi, ja siksi olen suosinut aineettomia tai ekologisempia lahjavaihtoehtoja. Tässä vinkkinä muutama oma suosikkini.

1. Joulupuu-keräys

Jokaisella lapsella on oikeus jouluun. Joulupuu-keräys on vuosittain järjestettävä hyväntekeväisyystempaus, jonka ajatuksena on kerätä joululahjoja lastensuojelun ja erityisavun piirissä oleville lapsille, joilla on vain rajallinen mahdollisuus joululahjoihin. Lahjat jaetaan perille luotettavien tahojen, kuten sosiaalihuollon kautta. Etsi lähin keräyspisteesi Joulupuun omilta verkkosivuilta! Tänä vuonna keräykseen voi osallistua myös etänä tekemällä lahjoituksen.

2. Ravintolalahjakortti & festari- tai tapahtumaliput

Erityisesti ravintola- ja tapahtuma-ala ovat joutuneet pandemian hampaisiin ja taistelevat eloon jäämisestä. Ravintolalahjakortilla tai lahjoittamalla lipun festareille tuet tapahtumia ja ravintola-alan yrityksiä. Esimerkiksi Raising Hel -sivustolta löytyy lahjakorttikamppanja, jonka tavoitteena on tukea pääkaupunkiseudun ravintoloita.

3. Lahjoita pala ikimetsää

Luonnonsuojelusäätiön kautta voi lahjoittaa palan ikimetsää luonnonystävälle. Lahjoitukset käytetään uusien suojelualuiden ostoon. Jo yhdellä eurolla saa kaksi neliötä ikimetsää.

+ 1 Anna lahjaksi aikaa

Yhteinen aika on tavaraakin arvokkaampaa. Lahjoita isovanhemmalle tai vanhemmille leffa- tai lautapeli-ilta, tai tarjoudu vaikka kokkaamaan kolmen ruokalajin illallinen. Yhteiset muistot ovat paras lahja.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi