Syksyn harkkarit esittäytyvät

Harjoittelijat ovat tärkeä osa Laurean toimintaa ja joka lukukausi Laureassa aloittaa joukko uusia harjoittelijoita. Syyslukukauden ajan päivitämme Harkkarin matkassa -blogia, kerromme omista kokemuksistamme harjoittelussa sekä kirjoitamme juttuja mielenkiinnon kohteistamme. Tässä postauksessa esittelemme syysbloggaajamme.

Nelli, 3AMK-harjoittelija
Nelli, 3AMK-harjoittelija

Olen Nelli Peltonen, opiskelen tällä hetkellä neljättä vuotta viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa ja sivuaineenani olen opiskellut markkinointia. Toimin 3AMK:n viestintäharjoittelijana tammikuun 2021 loppuun saakka. 3AMK on pääkaupunkiseudun kolmen suurimman ammattikorkeakoulun, Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian strateginen liittouma. Työnkuvaani viestintäharjoittelijana kuuluu liittoumasta ja sen asioista viestiminen. Olen monipuolisesti mukana kaikkien 3AMK:n yhteistyöalueiden toiminnoissa, joita ovat muun muassa oppimistoiminta, TKI-toiminta, työelämäyhteisö ja yrittäjyys sekä koulutusvienti. Harjoittelijan roolissani teen yhteistyötä kaikkien kolmen korkeakoulun kanssa ja viestin eri kanavissa 3AMK:n toiminnasta.


Johnny, video- ja mediatuotannon harjoittelija

Johnny, video- ja mediatuotannon harjoittelija

Olen Johnny Jussila ja opiskelen kolmatta vuotta Tikkurilan kampuksella tietojenkäsittelyä. Toimin video- ja mediatuotannon harjoittelijana Laureassa. Työnkuvaani kuuluu graafinen taitto ja suunnittelu, sekä videokuvauskeikat. Harjoittelulta odotan jatkuvasti uusien asioiden ja työkalujen oppimista. Luova työ kiinnostaa erityisen paljon. Olen lisäksi ottanut Laurean kansainvälisyydestä kaiken irti, esimerkkinä kansainvälinen projektityö Englannissa ja opiskelijavaihto Etelä-Koreassa.


Petra, viestintäharjoittelija

Petra, viestintäharjoittelija

Täällä kirjoittelee Petra Lähdemäki, tämän syksyn viestintäharjoittelija. Opiskelen viidettä vuotta Vaasan yliopistossa viestintätieteitä, pääaineenani organisaatioiden viestintä. Viestinnässä minua kiinnostaa lyhyesti sanottuna kaikki. Alalla tapahtuu koko ajan niin paljon, että olisi ihanaa tietää kaikesta jotain. Eniten kuitenkin kiinnostaa organisaatioiden sisäinen viestintä, ja sen tarkasteluun korkeakouluympäristö on todella kiinnostava. Työtehtävistäni kirjoittamisen lisäksi haluan tuoda blogissamme esille viestinnänkentän ajankohtaisia asioita kuten saavutettavuuteen ja yritysaktivismiin liittyviä kysymyksiä.


Tua, hakijamarkkinoinnin harjoittelija

Tua, hakijamarkkinoinnin harjoittelija

Hei, olen Tua Ojanen, hakijamarkkinoinnin harjoittelija. Opiskelen Laureassa kolmatta vuotta liiketaloutta ja suuntaudun opinnoissani digimarkkinointiin. Markkinoinnissa minua kiinnostaa erityisesti asiakaskäyttäytyminen ja markkinoinnin analytiikka. Harjoittelijana vastaan Laurean kouluvierailujen koordinoinnista ja lisäksi pääsen osallistumaan hakijamarkkinointiin liittyvien markkinointikampanjoiden ideointiin ja toteutukseen sekä kampanjoiden tulosten analysointiin. Harjoittelu on lähtenyt kivasti käyntiin ja innolla odotan mitä seuraavat kuukaudet tuovat tullessaan.


Reetta, sosiaalisen median harjoittelija

Reetta, sosiaalisen median harjoittelija

Heippa, täällä Reetta Liekovuori, tämän syksyn toinen markkinoinnin harjoittelija. Opiskelen tällä hetkellä yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistossa ja sivuaineenani on johtamisviestintä. Aikaisempaa taustaa löytyy ammattikorkeakoulusta ja nimittäin restonomilinjalta! Koska matkailuala on minua aiemmin kiehtonut, olen myös opiskellut ja työskennellyt ulkomailla, joista tulen kertomaan blogissa. Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä kansainvälisessä yrityksessä Suomessa viestinnän ja markkinoinnin parissa. Laurea valikoitui harjoittelupaikaksi, koska korkeakoulumaailma on minulle mieluisa ympäristö ja pidän uusien ihmisten ja alojen kohtaamisesta. Työstä tekee haastavan se, millaista sisältöä voi tuottaa etäolosuhteissa.


Nina, verkkopalvelujen harjoittelija

Olen Nina Haltsonen, Laurean tietojenkäsittelyopiskelija. Aloitin työharjoittelun Laurean Verkkopalveluissa tänä syksynä. Ensimmäiset viikot harjoittelussa ovat vierähtäneet etätyöskentelyn lomassa uutta oppien ja Teams-palavereissa tiiviisti kuunnellen. Tällä hetkellä työpäiväni kuluvat suurelta osin Laurean uuden, modernin intran hyvinvointiin ja terveyteen liittyvien sisältösivujen parissa, sekä henkilöstö- ja opiskelijaintran puolella. Yksikään päivä ei ole tylsä, vaan sisältää sopivasti haastetta.


Laurealla on tarjolla monia harjoittelupaikkoja eri alojen opiskelijoille. Edellä mainittujen harjoittelupaikkojen lisäksi harjoittelun voit Laureassa suorittaa myös kansainvälisissä palveluissa, talouspalveluissa, Ura- ja rekrytointipalveluissa, hakijapalveluissa, BarLaureassa, LaureaEventsissä tai dCellillä. Laurean ja muiden yritysten avoimet työharjoittelupaikat löydät Tuudosta!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi