Mikä ihmeen hampurilaismalli?

Hei! 

Olemme Laurea Hyvinkään liiketalouden tradenomiopiskelijoita ja teemme tänä syksynä yhteystyötä Imagokoulu Milla Rynnyn kanssa. Tavoitteemme on ollut lisätä yrityksen näkyvyyttä ja löydettävyyttä sosiaalisessa mediassa ja hakukonetuloksissa. Toteutamme esimerkiksi Black Week-kampanjan, jonka aikana Imagokoulu Milla Rynty tarjoaa loistavia tarjouksia! Tarjoukset vaihtelevat päivittäin, joten kannattaa olla joka päivä hereillä! Tarjouksia pääset katsomaan tästä linkistä. https://www.imagokoulu.fi/ 

Yhteystyökumppanimme Milla halusikin palkita tiimiämme ahkerasta työstä järjesti meille 6.10 koulutuksen palautteenantamisesta “hampurilaismallilla”. Hampurilaismalli tarkoittaa käytännössä sitä, että aluksi annetaan jotain hyvää palautetta, sitten kehittävää ja vielä loppuun hyvää. Koulutus oli innostava ja se motivoi ajattelemaan miten kannattaa antaa palautetta toisille ihmisille. 

 

Ehkäpä kaikista tärkein asia mitä opimme koulutuksessa oli, ettei kiitettävän ja kehittävän palautteen välissä pidä käyttää “mutta-sanaa”. Se muuttaa palautteen rakennetta todella paljon. Jos aluksi antaa hyvää palautetta, jonka jälkeen käyttää sanaa mutta, se tavallaan tuhoaa hyvän palautteen kokonaan. Ja sanan käyttäminen tekee palautteesta paljon mielekkäämmän toiselle ihmiselle. Millan mukaan aivojen täytyy harjoitella keskimääräisesti hampurilaismallia 21 kertaa, jonka jälkeen se tulee ihmiseltä automaattisesti. Palautteen antaminen onkin todella tärkeä tiimityötaito! Lähdemme tiimissä nyt harjoittelemaan palautteen antamista ja pyrimme pitämään sen tärkeyden mielessä myös jatkossa, kun siirrymme työelämään. 

Hyvää syksyn jatkoa kaikille! 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi