Reka Kaapeli Oy:n kausityöntekijöiden rekrytointi

Hyvinkään Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva projektitiimi on aloittanut kevään 2022 opintonsa yhteistyössä toimeksiantajan Reka Kaapeli Oy:n kanssa.

Reka Kaapeli Oy on suurin suomalaisomisteinen kaapelivalmistaja, joka on kuulunut kaapeliteollisuuteen jo vuodesta 1961 lähtien. Reka Kaapeli Oy toimittaa laadukkaita ja kestäviä kaapeliratkaisuja uusiutuvaan energiantuotantoon, verkonrakennukseen, teollisuuteen sekä asuin- ja toimistorakentamiseen. Kaapelit valmistetaan vihreällä energialla. Reka Kaapelilla on kolme tuotantolaitosta, jotka sijaitsevat Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Keuruulla. Reka Kaapeli Oy:llä työskentelee noin 260 ammattitaitoista rekalaista.

Reka Kaapeli Oy hakee kausityöntekijöitä kaapelinvalmistukseen Hyvinkään, Riihimäen ja Keuruun tuotantolaitoksiin. Hakuaika on voimassa 18.3.2022 asti. Mikäli kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus täältä.

Projektitiimin tavoitteena on tukea Reka Kaapeli Oy:ta kausityöntekijöiden hakuilmoituksien jakamisessa, haastattelijoiden valintaprosessin tukemisessa, osallistumisessa haastatteluihin ja viestinnän toteuttamisessa hakijoille hakuprosessin aikana. Projektitiimin tavoitteena on myös vahvistaa Reka Kaapeli Oy:n työantajamielikuvaa.

Projektitiimi kävi tutustumassa Reka Kaapeli Oy:n Hyvinkään tuotantolaitokseen kiertäen tuotantolaitoksen alueet opastuksen avulla. Kierroksen jälkeen opiskelijatiimi aloitti hakijoiden haastatteluprosessin suunnittelun ja valmistautuivat ensimmäisiin haastattelupäiviin Hyvinkäällä.

Projektitiimi Reka Kaapeli Oy:n tuotantolaitoksella Hyvinkäällä.

Projektitiimiin kuuluvat Elviira Rahkonen, Tuomas Saraneva, Matias Jukka, Anniina Rantanen, Jenna Mannila ja Minna Mattila. Projektitiimissä kaikki ovat jo kokeneita p2p-mallin opiskelijoita. Projektin ohjaajana on Taru Tallgren.

Opiskelijoiden ajatuksia projektista:

Tuomas: Projektissa on ollut paljon tehtäviä, jotka ovat liittyneet laajalla kentällä liiketalouden tutkintoon. Mielekästä on ollut se, että projektiin on liittynyt paljon viestintää, flyer -tyyppisen mainonnan luomista sekä haastatteluihin osallistumista. Projektipäälliköille mielekästä on ollut myös mukavan tiimin johtaminen. Kaiken kaikkiaan tässä projektissa on yhdistynyt käytäntö ja teoria!

Anniina: Projekti on ollut alusta saakka käytännönläheinen ja tiimi on päässyt tiiviisti mukaan rekrytointiprosessiin. Olemme päässeet pohtimaan sopivia hakukanavia, tutustumaan rekrytointijärjestelmään ja kutsumaan hakijoita haastatteluihin. Haastattelupäivänä saimme olla oppimassa haastattelujen kulusta ja tukemassa positiivista hakijakokemusta.

Jenna: Projekti on tarjonnut erittäin opettavaista käytännön kokemusta rekrytointiprosessin eri vaiheista. On ollut todella mielenkiintoista päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan viestintää hakijoille, ja samalla edistämään hakijakokemusta. Projektissa on saanut myös tärkeää käytännönläheistä kokemusta siitä, mitkä asiat ovat tärkeitä onnistuneessa rekrytointiprosessissa.

Matias: Projektissa on päässyt hyvin katsomaan, millaista rekrytointi on työnantajan näkökulmasta ja mitä haasteita siihen liittyy.

Elviira: Projekti on ollut itselle todella mielekäs. Rekan väki on antanut meille mahdollisuuksia osallistua rekrytointiprosessin käytännön toteutukseen mm. haastatteluiden ja hakijoiden kontaktoinnin muodossa. Paljon on tullut opittua ja on ollut hauskaa päästä näkemään rekrytointiprosessia yrityksen näkökulmasta. Projektin aikataulu on ollut aika hektinen, mutta osaava tiimi on helpottanut omaa työskentelyä ja aina on voinut luottaa, että hommat tulee tehtyä. Projektista tulee oleman todella paljon hyötyä omassa tulevaisuudessa.

Minna: Projekti tarjoaa opiskelijoille käytännönläheistä työtä ja kokemusta rekrytoinnista. Projekti haastaa opiskelijoita pohtimaan, miten hakijakokemus ja työantajakuva näkyy rekrytoinnissa. Opiskelijat saavat myös pohtia ja toteuttaa viestintää hakijoille sekä olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa haastatteluja.

Projektitiimi toivottaa kaikille mukavaa kevään alkua!

Kirjoittanut

Minna Mattila

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi