Alkusyksyn mietteitä projektiopiskelusta

Sain idean lähteä “aikuisena” opiskelemaan uutta alaa, nimittäin liiketaloutta ja oikeudellista osaamista. Orientaatiopäivillä meitä Laurean noviiseja valmisteltiin tuleviin projekteihin. En oikein tiennyt mitä odottaa. Päätin kuitenkin selviytyä, ja siihen auttoi tieto siitä, että pääsin etäpainotteiseen projektiin. Työelämän ja opintojen yhdistäminen oli itselleni yksi etukäteen huolta aiheuttanut asia, ja monista kommenteista päätellen en ollut ainoa aikatauluja pähkäilevä opiskelija.

Seuraavalla viikolla löysin itseni markkinointiosaamisen projektista, jossa toimeksiantajana on tuoreita välipalatuotteita valmistava Smooth it -yritys. Saimme tutustua yrityksen tarinaan, ja olikin tavattoman mielenkiintoista kuulla yrityksen perustajan itsensä kertomana yrityksen liikeidean syntymisestä, tuotekehittelystä ja liiketoiminnasta yleisesti.

Parissa ensimmäisessä tapaamisessa olemme tietenkin paitsi kuulleet toimeksiantajaa, myös määritelleet projektin tavoitteet. Olemme järjestäytyneet ja jakaneet tehtävät. Olemme löytäneet suurimman osan materiaaleista, viesteistä ja ohjeistuksista. Ja mikä tärkeintä, olemme laatineet aikataulun, johon kaikki tuntuvat olevan tyytyväisiä. Kun alkukiireet helpottavat, on toivottavasti aikaa myös tutustua kunnolla projektia taustoittavaan teoriaan.

Projektiryhmässä on erittäin monipuolista osaamista. Yhteinen mielipide tuntuu olevan se, että projekti on lähtenyt todella hyvin alkuun, ja hymiöt ovat sinkoilleet, kun tehtävät ovat delegoituneet kuin itsestään. 

Tulemme varmasti syksyn mittaan jakamaan osaamistamme ja oppimaan myös toisiltamme, ja tässä vuorovaikutteisessa oppimisprosessissa on tietysti tärkeässä roolissa myös toimeksiantajamme Smooth it.

Kolme viikkoa laurealaisena on siis antanut ensikosketuksen siihen, millaista on opiskelu Laurean projekteissa: hyödyllistä ja hauskaa.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi