Somemarkkinointi projektissa

Arkipäiväinen elämämme on muuttunut pysyvästi sosiaalisen median tultua osaksi sitä. Somen kautta ihmiset pitävät yhteyttä toisiinsa, saavat tietoa maailman tapahtumista ja hakevat inspiraatiota käsillä olevaan projektiinsa. Täten ei ole ihme, että nopeasti kehittyvässä digitaalisessa maailmassa somen alustoista on tullut välttämättömiä välineitä myös yrityksille niiden markkinoinnin ja myynnin edistämisessä. Algoritmien optimoinnilla voi saavuttaa suuren määrän seuraajia, kun algoritmin toimintaperusteet ja asiakaskunnan intressit tiedetään. Juuri somen tehokkuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi myös meidän projektiryhmämme päätti käyttää sosiaalista mediaa Laurea-ammattikorkeakoulun P2P-asiakasprojektin markkinoinnissa.

Projektiryhmämme markkinoi Roboline Group Oy:n tekemää Ymmärryksen tietietokonepeliä. Peli on luotu nuoria varten ja sen tarkoitus on ehkäistä syrjäytymistä, sekä auttaa ymmärtämään traumaattisten tapahtumien merkitystä. Projektiryhmämme valitsi Instagramin somekanavaksi pelin näkyvyyden lisäämiseksi. Instagramin valitsimme koska se tarjoaa laajalla käyttäjäkunnallaan ja visuaalisella vetovoimallaan erinomaisen kanavan pelin markkinointiin. Tämä oli ensimmäinen sosiaalisen median markkinointiprojekti suurimmalle osalle projektiryhmästä.

Instagram-tilille kuvattiin ja editoitiin sisältöä projektikokousten aikana, ja ne julkaistiin jaksotetusti algoritminäkyvyyden maksimoimiseksi. Tekemämme sisältö koostui peliä esittelevistä julkaisuista, projektiryhmän kokousten kuvaamisesta, sekä projektin toimeksiantajan esittelystä. Kolmen julkaisun ja pienimuotoisen sisäpiirin mainonnan jälkeen tili oli saanut 22 seuraajaa.

Kuva: Instagramin kävijätiedot

Vähäisistä resursseista huolimatta tämä kaikki on tehty muutaman kokouksen aikana vain puhelimen kameraa, ilmaista muokkausohjelmaa ja luovuutta käyttämällä. Kuvauspaikkana olemme käyttäneet koulun tiloja. Perinteisemmän mainonnan menetelmiin verrattuna sosiaalisen median markkinointi on nopeaa ja kustannustehokasta. Instagramin seurantatyökalu tuotti julkaisuista käyttöön ilmaista kävijädataa, joka toimii hyödyllisenä tilastotietona myös tulevia julkaisuja tehdessä. Muillakin some alustoilla on tarjolla tehokkaita analytiikkatyökaluja, jotka tarjoavat arvokasta tietoa sivuilla vierailevien käyttäjien mieltymyksistä ja käyttäytymisestä. Näillä tiedoilla markkinointitiimi voi kehittää erilaisia tehokkaita markkinointistrategioita.

Kuva: Ymmärryksentie pelin julkaisu

Tärkeintä kuitenkin julkaisuja tehdessä on oman toimeksiantajan tyytyväisyys. Vaikka tiimi olisikin innostunut tietynlaisen sisällön tuottamisesta, on heidän kuunneltava toimeksiantajan toiveita. Tasapainottelu sisällön tuottavuuden ja yrityksen vision välillä voi olla hankalaa. Toimeksiantaja antoi kuitenkin projektiryhmälle vapaat kädet sisällön luontiin, antaen kannustavaa palautetta tekemistämme julkaisuista, sekä ideoita mahdollisiin tuleviin sisältöihin.

Haaste toimivan ja tuottavan sosiaalisen median markkinoinnissa on se, että se vaatii julkaisuaikataulun säännöllistä ylläpitämistä. Sisällön julkaiseminen kerran viikossa on tehokkaampi tapa lisätä näkyvyyttä, kuin kaiken julkaiseminen kertaheitolla. Tilin alkuvaiheessa tilin kasvu ja näkyvyyden lisääntyminen on nopeaa, mutta kasvu kuitenkin tasaantuu ja hidastuu pian tilin luomisen jälkeen. Projektiryhmämme voi laittaa Instagram-tilin hyvin alulle, mutta sen lopullinen menestys riippuu toimeksiantajan työstä sen eteen projektin päättymisen jälkeen.

Sisällön luominen on ollut meidän mielestämme mukavaa puuhaa. Se on ollut vaihtelua tavallisesta opiskelusta samalla opettaen monia kikkoja sosiaalisen median markkinoinnista. Digitaalisen sisältömarkkinoinnin onnistumisessa on tärkeää lähestyä sosiaalista mediaa strategisesti, panostaa resursseihin ja pysyä ajan tasalla alati kehittyvistä trendeistä. Tehokkaasti hallittu sosiaalinen media on tehokas työkalu liiketoimintatavoitteiden saavuttamiseksi.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi