Tulevaisuuden esihenkilötyö – kohti menestyksekästä johtamista. 

Tulevaisuuden esihenkilötyön haasteet vaativat ammattitaitoa ja ennakointia eikä luottamusta pelkkään kristallipalloon. Tässä blogipostauksessa kerrotaan siitä, miten Lumon Suomi Oy ja Laurean opiskelijatiimi ovat yhdistäneet voimansa selvittääkseen, miten esihenkilötyö kehittyy tulevaisuudessa. 

 Lumon Suomi oy ja Laurean projektitiimi ovat tehneet yhteistyötä syksyllä toteuttaakseen mielenkiintoisen ja merkittävän yhteisprojektin. Tämän projektin päätavoitteena on kartoittaa, ymmärtää ja ennakoida miten esihenkilötyö kehittyy tulevaisuudessa. Esihenkilötyö on keskeinen osa yritysten ja organisaatioiden toimintaa ja sen merkitys tulee vain kasvamaan tulevaisuudessa. 

 Y-sukupolvi, joka tunnetaan myös nimellä milleniaalit, on nykyään vahvasti läsnä työelämässä. He muokkaavat työelämän odotuksia ja vaatimuksia ja tämän projektin yhteydessä projektitiimi on tutkinut eri sukupolvien tarpeita ja odotuksia johtamisen suhteen osana “tulevaisuuden esihenkilötyö” projektia. Tutkimusten valossa Y sukupolvilaiset arvostavat selkeää johtamista, tavoitteiden selkeyttämistä ja tukemista saavuttaessaan niitä. 

Projektitiimi on haastatellut Lumon Suomi oy:n työntekijöitä saadakseen konkreettisia näkemyksiä ja osviittaa siitä, millaisena he näkevät tilanteen tällä hetkellä ja miten esihenkilötyö muuttuu tulevaisuudessa heidän mielestänsä. Olemmekin saaneet paljon selkeitä linjauksia tulevaisuutta varten, miten esihenkilötyöllä voidaan paremmin tukea asentajien suoriutumista. 

 Projekti on edennyt saadun datan analysointivaiheeseen ja odotammekin entistä syvällisempiä oivalluksia, jotka auttavat organisaatiota valmistautumaan tulevaisuuden muutoksiin ja varmistamaan, että heidän esihenkilönsä ovat valmiita uusiin haasteisiin. Varmaksi voidaan sanoa jo tässä vaiheessa, että tulevaisuuden esihenkilötyö tulee vaatimaan monipuolisia taitoja mm. ongelmanratkaisukykyä ja empaattisuutta sekä kykyä sopeutua nopeasti muuttuviin olosuhteisiin. Esihenkilöiltä kaivataan avoimuutta ja toivotaan, että he olisivat helposti lähestyttäviä.  

 “Hyvä esihenkilö on rento ja helposti lähestyttävä”.      

“Tulevaisuudessa kaivataan enemmän esihenkilön läsnäoloa työmailla ja perehtyneisyyttä mitä, miten ja milloin tullaan tekemään”  

Lumoni Suomi oy:n asentajat, 2023. 

 Motivoivan johtamisen perustaksi ovat nousseet ihmisten selkeä johtaminen ja ohjeistaminen, tavoitteiden selkeyttäminen sekä niiden saavuttamisessa tukeminen tarvittaessa. Perehdyttämisen tärkeys, esihenkilön huumorintaju ja johdettaviin asioihin perehtyneisyys on myös noussut keskeiseksi aiheeksi tässä projektissa. Esihenkilöt, jotka pystyvät yhdistämään nämä tekijät, ovat todennäköisesti menestyviä tulevaisuuden johtajia. 

Projektitiimi on saanut arvokasta tietoa, joka antaa mahdollisuuden muokata tulevaisuuden esihenkilötyötämme paremmaksi. Me olemme oppineet, että tulevaisuuden esihenkilöiltä vaaditaan yhä enemmän laaja – alaista ymmärrystä ja jatkuva kehittyminen on avain onnistuneeseen esihenkilötyöhön. Tämä oivallus antaa meille, tulevina liiketalouden ammattilaisina, mahdollisuuden kehittyä ja valmistautua tulevaisuuden johtamishaasteisiin.  

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi