Elävien kirjoilla

Tämä blogi on syntynyt osana Laurean sosionomiopiskelijoiden PaSoVa -kurssia keväällä 2020. Blogi, kuten otsikosta voi osittain päätellä, käsittelee autismin kirjon ilmiöitä ja asioita, vertaistukea ja antaa mahdollisesti jonkun vinkin autismin kirjon henkilöiden kanssa kohtaamiseen ja olemiseen.

Tätä tekstiä kirjoittaessani, elämme poikkeusaikoja, joten varmasti myös sitä sivutaan blogin tulevissa teksteissä. Miten autismin kirjon henkilö reagoi muutoksiin? Miten saan struktuurin luotua poikkeustilanteessa kun arki muuttuu? Mistä saan tukea ja vertaisverkostoa tällaisena aikana? Edellisiin kysymyksiin paneudun varmasti tulevaisuudessa.

Lisäksi tarkoituksena on esitellä erilaisia lähteitä, leikkejä, pelejä, apuvälineitä ja muuta mukavaa, josta voi napata vinkkejä toimintaan.

Blogin kirjoittaja on tehnyt töitä autismin kirjon henkilöiden kanssa yli kymmenen vuotta, ohjannut kirjon henkilöiden teatteriryhmää, toiminut erityisopettajana ja laaja-alaisena erityisopettajana ja tällä hetkellä opiskelee siis Laureassa sosionomiksi.

Toivottavasti viihdytte 🙂

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi