Lapsuus.ouka.fi

Oulun kaupungin uusi lapsiperheiden sivusto.

Oulun kaupunki on lanseerannut visuaalisesti ja toiminnollisesti helpon, raikkaan ja toimivan tietosivuston lapsiperheille. Sivusto kerää yhteen kaikki kaupungin palvelut, sekä kattavasti yleistä tietoa lapsiperheiden arkeen liittyen. Sivustoa kuvaillaan työkalupakiksi, jonka tarkoitus on tukea ja voimaannuttaa perheitä. Sivuston kautta löytää myös tapahtumahaun, josta perheet voivat etsiä ryhmiä ja tapahtumia Oulun alueella, olivatpa ne yhdistysten tai kaupungin omia järjestelyjä.

Suurien yritysten ja yhdistysten sivuilla on huimasti tietoa ja tekstiä. Sama koskee kuntien ja kaupunkien sivustoa. Välillä myös ammattilaisena on hankala löytää kohdennettua tietoa omalle asiakasryhmälle, joten tällainen sivusto on varmasti tervetullut niin kaupunkilaisille, kuin perheiden palveluissa toimiville ammattilaisille.

Yllä olevassa kuvassa on sivustolta löytyvä mielenkiintoinen ikäjana. Janalle on koottu kasvun ja kehityksen kannalta tärkeitä otsikoita, ja niitä klikkaamalla saat aiheeseen liittyvää tietoa ja palveluja. Sivuston kautta tapahtuu myös linkkiohjaus esimerkiksi ajanvaraukseen neuvola-asioissa tai muissa perhettä palvelevissa asioissa. Sivustolta saa apua joko omassa rauhassa lukien, tai nopeasti tiedon, kuka ammattilainen asiakasta voisi auttaa. Ikäjanaa vois myös tutkailla ammattilaisena, ja pohtia missä vaiheessa asiakasperheen elämä juuri nyt lapsen kanssa kulkee, ja mitkä ovat ns. kuumat perunat lapsen suhteen kotona.

Sivusto on visuaalisesti helppolukuinen ja yksinkertainen käyttää. Tietoa löytyy kuitenkin hurjan paljon. Sivusto on varmasti myös helppo työväline asiakkaan ja työntekijän väillä. Sivuston käyttöä on helppo ohjata. Palveluun voi luoda tunnukset, ja näin kirjata itse tietoja ja havaintoja kotoa käsin lapsen ja perheen voinnista.

Positiivisena yllätyksenä minulle henkilökohtaisesti tuli sivuston Mietityttääkö? -osio, jossa tiedotettiin häirinnästä, kiusaamisesta, sairastumisesta ja muista “tummemman” sävyisistä asioista lapsiperheen elämässä. Vanhemmille löytyi ohjeita lasten mediakasvatukseen, sekä vertaistukea ja auttavia palveluita.

Varhaisen tuen näkökulmasta katseltuna sivusto tukee hyvin koko perhettä raskausajasta kouluun. Näppärin tuki löytyi mielestäni Sujuva arki -otsikon alta, minne oli kerätty vinkkejä lapsen ruokailuihin ja nukkumiseen, vanhempien voimavarojen ja jaksamisen asiaa, lasten käytöshaasteista ja tunnetaidoista. Tämän infokokonaisuuden sisältö oli konkreettisin, arjessa helposti toteutettavin.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi