FINAL COUNTDOWN

On tullut aika päättää Tukiviidakko blogimme. Tässä viimeisessä yhteisessä postauksessa niputamme yhteen blogissamme käsiteltyjä aiheita. Päätimme jo ennen ensimmäistä postausta, että tulemme kirjoituksissa käsittelemään muitakin tukimuotoja kuin virallisia tukia, koska epävirallinen tuki on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta äärimmäisen tärkeää ja merkityksellistä.

Kuva:Pixabay

Niinkuin ensimmäisessä postauksessa kerroimme, kehitysvammaisuus aiheena oli meille melko vieras ja tämän takia lähdimme aluksi avaamaan itse käsitettä. Tämän jälkeen tutustuimme ja kirjoitimme diagnosoinnista ja tässä törmäsimme sen haasteisiin. Meidän mielestä on uskomatonta, kuinka hankalaa diagnoosin saaminen joskus voi olla. Ihmettelimme myös sitä, että miksi joissain ilmiselvissä tapauksissa vammaa kyseenalaistetaan ja pyydetään uudelleen arvioimaan. Ihan kuin syntymästä asti puuttunut kämmen alkaisi jossain kohtaa kasvaa!

Lakeihin tutustuessamme sekoitimme päätämme, kun mietimme mihin kukin on oikeutettu ja minkä lain nojalla vai kuuluuko siihen surulliseen joukkoon, jotka ovat ns. väliinputoajia.

Kehitysvammaisten tukiin tutustuessamme usein löysimme itsemme Tukiliiton sivuilta. Meidän mieltä lämmitti varsinkin se ettei Tukiliitto määrittele ihmisiä diagnoosin kautta. Tukiliitto myös vahvasti korosti kohtaamisen tärkeyttä ja sen merkitystä kehitysvammaisille ja sen takia sitä yhdessä kirjoituksessa halusimme käsitellä.

Halusimme blogissamme myös kirjoittaa urheilusta ja vapaa-ajan kaveri toiminnasta, koska niillä on suuri merkitys ihmisen hyvinvointiin ja ne tuovat paljon sisältöä elämään. Työelämästä halusimme kirjoittaa sen takia, että kehitysvammaisilla on oikeus olla mukana työelämässä ja sitä kautta toimia yhteiskunnan aktiivisena jäsenenä. Viimeisimpänä emme tietenkään voineet jättää mainitsematta sote-uudistusta ja sen rinnalla tehtävää vammaispalvelulain muutosta. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan parantavatko nämä uudistukset kehitysvammaisten elämää ja asemaa yhteiskunnassa. Näin toivomme!

Tukiviidakko tiimi eli Antti, Pietari ja Anu tämän kirjoituksen myötä kiittää blogin lukijoita ja toivottaa kaikille hyvää kevään jatkoa. OVER AND OUT!

Kuva:Pixabay

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi