Kiitos & kumarrus

Moikka!

Tämä on meidän viimeinen postauksemme, ja on aika lopettaa blogimme.

Kikan kanssa kirjoitimme blogia kehityvammaisuudesta & erityisesti itsemääräämisoikeudesta. Jokaisessa meidän postauksessa on erilainen teema liittyen itsemääräämisoikeuteen, mutta jokaisessa postauksessa korostuu vahvasti tasavertaisuus, yhdenvertaisuus sekä suvaitsevaisuus.

Olemme molemmat sitä mieltä, että tätä yhdenvertaisuutta ja tasapuolisuutta tulisi vielä enemmän korostaa. Tuoda esille sitä, että vammaiset ihmiset ovat ihmisiä siinä missä me muutkin olemme. Tähän meillä jokaisella on mahdollisuus yksilönä, ja myös ammattilaisena.

Toimme esille erilaisia keinoja miten tukea itsemääräämisoikeuden toteutumista, työvälineitä meille tuleville sosionomeille siihen, miten voimme auttaa kehitysvammaista tuomaan mielipiteitänsä kuuluville erilaisilla tukivälineillä. Toimme myös kehitysvammaisten omaa ääntä kuuluville haastattelemalla kehitysvammaisia ja kuuntelimme heidän ajatuksiaan siitä, miten heidän itsemäärämisoikeutensa heidän mielestään toteutuu. Joskus itsemääräämisoikeutta tulee myös rajata, ja siitäkin oli oma postauksensa. Kirjoitimme myös niinkin arkisista asioista kuten rakkaus, parisuhde & seksuaalisuus.

Meillä molemmilla oli jonkin verran kokemustakin kehitysvammaisista, Kikalla enemmän. Mutta varmasti me molemmat opimme näiden postausten ja aiheiden avulla paljon lisää, ja toivomme, että lukijat saivat tästä myös uutta oppia, jota hyödyntää, vaikka ei kehitysvammaisten kanssa tulisikaan koskaan työskentelemään.

Ennenkaikkea, toivomme, että jokainen lukija sai muistuksen siitä perusasiasta, että meidän kaikkien tulee pitää heikompiemme puolia.

Jenni Ojansivu & Kikka Talvitie

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi