Venäjän ja Ukrainan välinen sota. Seuraukset suomelle ? Täyttyykö vastaanottokeskuskset?

Nyt uutisoidaan ajankohtaisesta aiheesta ja kriisistä, kun venäjä päätti hyökätä Ukrainaan. Sen seuraukset suomelle meidän blogin aiheeseen liittyen “turvapaikanhakija” on oleellinen aihe, jonka otan blogissa esille.

Aihe puhuttaa ympäri maailmaa paljon ja syystä. Kuormitusta aiheutuu äkillisesti lisääntyneiden turvapaikkahakijoiden takia on nyt migrissä eli vastaaottokeskuksissa , rajaviranomaisilla ja poliiseilla. Siitä aion nyt kirjoittaa ja seurata uutisointia aiheesta ja tarkastella asiaa myös sodan keskelle joutuvien uhrien näkökulmasta

Tuoreessa uutisoinnissa Helsingin sanomien mukaan siviilit ovat saaneet kärsiä sodan tuhoista, vaikka Venäjä sanonut ettei hykkäisi siviilikohteisiin. Somekanaville laitetut tuoreet videot ja kuvat kertovat ettei siviilit ole lupauksista huolimatta välttyneet tuhoilta, ainakaan Hersonian kaupunki Ukrainassa. (Mykkänen P. Helsingin sanomat 4.3.22)

Kuva HS.

Suomelle tästä välittömät seuraukset ovat tällä hetkellä Helsigin sanomien mukaan ennenäkemättömät ruuhkat Helsingin poliisin lupapalveluissa. Nyt eletään historiallisia aikoja, sillä Ukrainasta tulevat turvapaikan hakijat saavat automaattisesti Euroopan alueelta 1v tai enintään 3-vuoden tilapäisen työntekoon oikeuttavan oleskeluluvan. (Sutinen T. HS 3.3.22)

Itse mietityttää Maailman tilanne ylipäätäsä. Olemme olleet poikkeustilassa jo koronankin takia muutamia vuosia ja tähän lisätään se, että ihmiset on jo jakautuneet kahtia joko puolelle tai toiselle. Mikä on jo surettava ilmiö itsessään. Alkavia sotia ja siitä tulevat seuraukset itse sodan uhreille ja maille jotka ottavat vastaan isoja määriä pakolaisia…. uhkaako meitä kolmas Maailmansota? onko se edessä vielä?

Lähteet:

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi