Ihan perheestä

Viimeisen neljän kuukauden aikana olemme päässeet blogiemme kautta ryhmänä pohtimaan mitä kaikkea voikaan kuulua haaveisiin perheestä, kasvamiseen vanhemmaksi sekä perhe-elämään yleensä. Kaikki ryhmämme jäsenet ovat perheen äitejä, jotka jokainen on käyneet oman kasvumatkan ja jokainen meistä voi sanoa, että matka jatkuu läpi elämän. 

Kuva: Pixabay

Yhteisen blogimatkan aikana olemme oppineet, ettei haaveet omasta perheestä ole aina itsestään selviä. Vanhemmaksi tuleminen ei tapahdukaan niin kuin olisi ehkä toivonut. Vanhemmuuteen liittyykin yllättävän paljon kysymyksiä, tunteita ja huolia. On paljon mihin voimme itse vaikuttaa ja paljon sellaista mihin emme. 

Jos jotain haluamme blogeistamme nostaa erityisesti esiin, on se perheen ulkopuolisten ihmisten merkitys perheissä. Lääkärit, hoitajat, neuvola, harrastukset, perhetyö, naapurit, ystävät, varhaiskasvatus ja koulu. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Blogeissamme korostuukin perheen, läheisten ja muiden ulkopuolisten tuki, ymmärrys ja avun saaminen oikealla hetkellä. 

Itse blogien kirjoittaminen oli meille kaikille uutta ja jännittävää. Pikkuhiljaa löysimme jokainen oman ja yhteisen kielen, suunnan ja uskalluksen tuoda omia ajatuksia ja kokemuksia tekstiksi sekä muille jaettavaksi. Kirjoitukset antoivat meille ryhmänä paljon keskustelun aiheita sekä herättivät meissä monia ajatuksia. Toivommekin, että blogiemme lukijat myös saivat blogeistamme samanlaisia kokemuksia. 

Blogimme olikin vain ihan perheestä. 

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi