Kaikki irti opiskeluajasta: koronafuksi-style

Opiskelen nyt toista vuotta oikeustradenomiksi Hyvinkään kampuksella, ja viime syksynä opintoni alkoivat kaikkien muiden aloittaneiden tavoin aika kurjassa tilanteessa. En selkeästikään ollut ainoa, jota mietitytti esimerkiksi kavereiden saaminen uudessa paikassa, kun iso osa opiskelusta tapahtui etäopetuksessa. Koska esimerkiksi opiskelijatapahtumiakaan ei syksyn mittaan enää järjestetty, kaipasin uudessa paikassa vastapainoa etäopiskelulle sekä uusien ihmisten tapaamista. Ehkä tästäkin syystä silmäni ja mieleni olivat poikkeuksellisen avoinna, kun opiskelijasähköpostiin tippui ilmoituksia erilaisista mahdollisuuksista osallistua monenlaiseen toimintaan Laureassa. Tässä postauksessa annan vinkkejä siitä, mitä kaikkea meidän koulussa voi opintojen ohella tehdä ja miten luoda etäaikana opiskeluajasta itselleen mielekästä täynnä uusia kokemuksia:

1) Laurean opiskelijalähettiläät

Tänä syksynä olen markkinointiharjoittelijana vastuussa Laurean kouluvierailukiertueen koordinoinnista ja rekrysimmekin syyskuussa joukon uusia lähettiläitä. Lähdin itse lähettilästoimintaan mukaan viime syksynä ja aion jatkaa sitä ehdottomasti harkan loppumisen jälkeen. Esiintymistaitoni ovat kehittyneet huimasti ja olen päässyt tekemään mielekästä yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa. Olen pitänyt esittelyjä toisen asteen opiskelijoille pääasiassa etänä, mutta muutaman myös livenä oppilaitoksissa sekä osallistunut etätapahtumissa AMK-opiskelijoiden keskustelupaneeleihin.

Laurean panelistit Messukeskuksessa
Studia verkossa -tapahtumassa marraskuussa 2020.

2) Laurean mainoskuvaukset

Viime joulukuussa järjestettiin oikeassa kuvausstudiossa markkinointivideon ja -kuvien kuvaukset, joihin hain mielenkiinnosta malliksi. Päivä osoittautui aivan huikean hauskaksi! Mallina toimiminen oli yllättävän rentoa ja hauskaa, meitä ohjeistettiin hyvin ja kaikki järjestelyt oli hoidettu viimeisen päälle; tuntui aivan siltä kuin olisin ollut tiimin vakiokalustoa. Päivä sisälsi paljon naurua ja mukavia keskusteluja ryhmän kanssa. Minulla ei ollut aiemmin mitään vastaavaa kokemusta. Tulemme järjestämään vastaavia tapahtumia jatkossakin: hae ihmeessä mukaan, jos olet yhtään kiinnostunut! Todella hauskaa puuhaa.

Mainoskuvaukset Suvilahdessa joulukuussa 2020.

3) Laurean some

Tykkään siitä, miten meidän somessa ovat esillä koulun omat opiskelijat ja muut toimijat. Kun on tekemisissä markkinointitiimin ja erityisesti harkkareiden kanssa, nousee sana TikTok helposti esiin. Erilaisten häppeninkien yhteydessä olen esiintynyt muutamalla TikTok-videolla Laurean kanavalla ja koska tiimissä huomattiin, että lähden mielelläni erilaisiin esiintymistilanteisiin mukaan, tehtiin minusta viime keväänä opiskelijatarinavideo someen. Kaikkein mieluisinta, mihin itse olen somessa osallistunut, oli Laurean Instagramin takeover viime kevään yhteishaun yhteydessä. Tuntui hassulta puhua videolla, mutta oli myös kiva huomata, että omat opinnot kiinnostivat ja pystyin auttamaan hakijoita vastaamalla kysymyksiin. Nyt harjoittelun yhteydessä esimerkiksi instaliven pitäminen ei tunnukaan enää yhtään hankalalta, kun on jo kuvannut omaa puhettaan.

TikTok-video mainoskuvauksista

4) TOPI

Sitten päästäänkin tähän syksyyn; kaikki edellä mainittu oli osaltaan edesauttamassa sitä, että uskalsin keväällä hakea Laureaan harjoitteluun ja työskentelen tämän syksyn markkinoinnin parissa. Tämän syksyn aikana suoritan ainoastaan yhden opintojakson ja muuten olen harjoittelussa kokoaikaisesti. Koska voin suorittaa markkinoinnin työtehtävissä vain liiketalouden harjoittelun (toisen harjoittelun täytyy olla oikeudellisen osaamisen työtehtävissä), suoritan syksyn aikana toiset 15 opintopistettä liiketalouden ydinopintoja työn opinnollistamisen eli TOPIn kautta. Koen, että tämä on minulle täydellinen vaihtoehto, koska olen viihtynyt töissä todella hyvin ja opin jatkuvasti uutta. Työn opinnollistaminen antaa sinulle mahdollisuuden suorittaa opintopisteitä tekemällä alan töitä ja tuo samalla tervetullutta vaihtelua opintoihin. Suosittelen lukemaan lisää TOPIsta Laurean nettisivuilta ja opiskelijaintrasta!

– Anni Louhelainen, markkinointiharjoittelija –

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi