Kuvaus työharjoittelusta Smile-hankkeessa

Moikka! Mun nimi on Sonja ja opiskelen sosionomiksi Laureassa. Pääsin tekemään opintojen kolmatta työharjoittelua Smile-hankkeeseen ja tämän jälkeen teen myös opinnäytetyön hankkeeseen liittyen. Nyt kun mun harkan viimeiset päivät ovat käsillä, voisin kertoa vähän mitä kaikkea tähän harjoitteluun on kuulunut. Harkka lähti aika vauhdikkaasti käyntiin sillä, kun vietiin Laureasta Aistien teltta Koivukylän koululle. Kyseessä on siis teltta, jonka koristeluun ja sisustamiseen oppilaat saivat osallistua ja teltan seinälle pystyi heijastamaan kuvaa tai videota vaikkapa eri teemoihin liittyen. Mua kiinnostikin jo heti alku vaiheessa tämä teltta ja oli mielenkiintoista päästä rakentamaan sitä parin projektin parissa ja myös huomaamaan, kuinka nuoret ihmetteli ja tykkäsi teltan luomasta tilasta.  

Harkan aikana pääsin myös kehittämään välituntitoimintaa sekä tyttöjen tilaa Martinlaakson koululle. Oli hienoa päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa nuorten kanssa, joskin siinä oli toisinaan myös hieman haasteita peruuntumisten ja osallistujien saamisen kanssa. Tykkäsin siitä, että pääsin tutustumaan myös kouluympäristöön ohjaajan näkökulmasta. Näiden toimintojen lisäksi mun harkkapäiviin kuului erilaisia tapahtumia, kokoustamista, etätyöskentelyä ja paljon muuta! Harkassa on ollut kiva sekoitus etäpäiviä ja paikan päällä työskentelyä, jotka tasapainottavat toisiaan.  

Opin hanketyöskentelystä sen, että kun uusia asioita kokeillaan ja kehitetään, niin suunnitelmien muutoksia saattaa tulla nopealla aikataululla ja usein. Vaikka sellainen saattaa olla välillä turhauttavaa, oli tämä myös itselleni hyvä oppimiskokemus ja harjoittelemista muuttuviin tilanteisiin sopeutumisesta. Sain harkan aikana paljon ja monenlaisia uusia kokemuksia, joiden uskon hyödyttävän minua tulevaisuudessa. Plussaa oli myös kivat ohjaajat, muut kollegat ja opiskelija/harjoittelijatoverit 😊  

Kaiken kaikkiaan Smile-hankkeessa työharjoittelun tekeminen oli mukava ja opettavainen kokemus, ja myös tosi erilainen muihin harjoitteluihini verrattuna!  

Ihanaa, että sain tehdä harkkani Smilessa, kiitoksin ja terkuin Sonja 💗 

Tämä opiskelijaprojekti on osa Vantaan kaupungin ja Laurean totetuttamaa SMILE-hanketta. Lue lisää hankkeesta https://www.vantaa.fi/fi/hankkeet/hanke/smile-hanke. SMILE-hanke rahoitetaan osana Euroopan neuvoston kehityspankin (CEB) ja Euroopan komission välistä sopimusta, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttaneiden inkluusioita EU jäsenvaltioissa kehittämällä uusia yhteistyön ja rahoituksen muotoja. SMILE-hanke on suunnattu erityisesti EU:n ulkopuolelta tulleille vantaalaisille.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi