Etäprojektissa työskentely – Miten työskentely on onnistunut ja mitä olemme tehneet? 

Kahden vuoden opiskelun jälkeen päätin uskaltaa ilmoittautua etätyöpainotteiseen projektiin. Minulla on ollut jostain syystä paljon ennakkoluuloja etätyöprojekteja kohtaan. Olen ajatellut että, se on yhtä säntäilyä, siinä ei kunnolla ryhmäydytä tiimin kanssa ja muutenkin vain hankalaa, että sekavaa. Voin kuitenkin näin jälkeenpäin sanoa, että ennakkoluulot eivät pitäneet lainkaan paikkaansa.  

Olen yllättynyt siitä, miten hyvin olemme ryhmäytyneet näyttöjen välityksellä. Tästä voi kiittää erityisesti meidän hyvinvointivastaavia, jotka ovat viikoittain keksineet erilaisia aktiviteettejä ja pelejä meille. Niiden avulla olemme tutustuneet ja löytäneet uusia puolia toisistamme.  

Etätyöpainotteinen projekti on ollut todella mukava. On helpottanut huomattavasti arkea, kun ei tarvitse käyttää tuntia päivässä matkustamiseen kampukselle. Olin myös ajatellut, että etätyöpainotteisessa projektissa joutuisi tekemään paljon yksin. Tämäkin ennakkoluulo onneksi osoittautui vääräksi. Tiimimme on ollut aivan mahtava, eikä ole tarvinnut pelätä pyytää apua sillä apua kyllä on saanut, jos on tarvinnut. Olemme tehneet paljon yhdessä tiiminä. 

Projektimme alkoi 2024 tammikuussa vauhdikkaasti liikkeelle. Toimeksiantajalta saimme toimeksiannon ja rupesimme heti hommiin. Toimeksiantona oli tuottaa kilpailija-analyysi kolmesta eri kilpailijasta sekä tehdä viranomaisselvityksiä Ruotsin lainsäädännöstä koskien määräyksiä ja sanktioita heidän alallaan Ruotsin puolella. Ensimmäisenä jaoimme tiimimme kahteen ”osioon”, toiset lähtivät työstämään kilpailija-analyysiä ja toiset viranomaisselvityksiä. Koko projektin ajan projektitiimi on ollut erittäin tehokas ja olemme edenneet todella hyvin sekä olemme pysyneet aikataulussa loistavasti.   

Projektissa olemme tehneet myös artikkelia. Artikkelia on ollut mielenkiintoista tehdä, sillä kukaan meidän projektitiimistämme ei ole koskaan kirjoittanut artikkelia. Varsinkin artikkelin alkutaipale oli haastava, mutta sen jälkeen pääsimme onneksi vauhtiin. Lopulta saimme artikkelin onnistuneesti valmiiksi.  

Kaikin puolin tässä etätyöpainotteisessa projektissa työskentely on ollut erittäin mielekästä, kiinnostavaa sekä todella erilaista. Voisin hyvin osallistua toiseenkin etäprojektiin.  

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi