Ovi raottui alanvaihdolle kevätaamuna

Kävelen toukokuisena aamuna Lauttasaaressa TargetPartnersin Digitaalisen sisällöntuotannon kehittäjä F.E.C. -koulutusohjelman tiedotustilaisuuteen. Ohjelmaan on hyväksytty noin 100 hakijaa ja minä olen yksi heistä. 

Hain F.E.C.-ohjelmaan, koska olin jo pitkään haaveillut mahdollisuudesta vaihtaa alaa. Lisäksi olin palaamassa työelämään pitkän hoitovapaan jälkeen, joten koulutusohjelma tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Tiedotustilaisuuden jälkeen istuin Punaisen huvilan Puhuri-kahvilassa syömässä pastaa ja sisuunnuin. Tässä olisi nyt mahdollisuus vaihtaa alaa ja saada jalka oven väliin työnhaussa. TargetPartnersin edustajat valitsisivat meistä kandidaatteja, joita esitellään heidän löytämilleen yhteistyöyrityksille. Lisäksi TargetPartners kannusti meitä hakemaan omatoimisesti paikkoja. Päätin, että aloitan yhteistyöyrityksen haun myös itse.

Rohkeasti kylmäsoittokauhun nujertamista kohti 

En ole koskaan ollut myyjätyyppiä, joten kylmäsoitot eivät ole varsinaisesti minun vahvuusaluettani. Lähdin kuitenkin tutkimaan minua kiinnostavia yrityksiä ja otin niihin yhteyttä viestillä sekä soittamalla. Ohjelma tarjosi hyvän pitchin, jolla lähestyä potentiaalisia yhteistyöyrityksiä.

Ohjelmassa hakijana olo oli mahdollisuus harjoitella piilotyöpaikkojen etsimistä. Omasta tarvetyöpaikkojen hausta päällimmäisenä jäi se vaikutelma, että kannattaa hyödyntää ensisijaisesti olemassa olevia kontakteja. Hyvä tapa aloittaa on listata vanhat työpaikat, entiset työkaverit ja muut mahdolliset kontaktit. Hakemus otetaan todennäköisemmin käsittelyyn, jos yritykseen on jokin yhteys.

”Olit jäänyt mieleen”

Paikka koulutusohjelmassa aukeni minulle oman suoran haun kautta. Työnhakuoppaissa sekä -kursseilla kerrotaan aina, että suurinta osaa potentiaalisista työpaikoista ei mainosteta missään. Ja niin siinä lopulta kävi, että löysin yrityksen, joka ei ollut ehtinyt paikata tekijätarpeitaan.

Olin käynyt eräässä firmassa työhaastattelussa alkuvuodesta. En saanut paikkaa, mutta haastattelu meni hyvin ja sain positiivista palautetta. Lähetin viestin minua haastatelleelle HR-johtajalle, joka laittoi hakemustani eteenpäin. Pääsin haastatteluun ja sain aloittaa työt heidän viestintätiimissään koulutusohjelman puitteissa.

Nyt se jalka oli vihdoin siellä oven välissä ja pääsisin näyttämään osaamistani. En ole myyjäksi syntynyt tyyppi, joten olin ylpeä siitä, että olin saanut markkinoitua itseni sisään.

Alanvaihtaminen on vaikeaa, muttei mahdotonta 

F.E.C.-ohjelmat ovat yksi tapa päästä uudenlaiseen työhön. Nyt saisin ainakin työkokemusta haaveilemastani alasta, vaikka minua ei puolen vuoden koulutusohjelman jälkeen palkattaisi. Omaan elämäntilanteeseen sopi suunnata uudelle alalle opintojen ja yhteistyöyrityksessä työskentelyn kautta.

On tuntunut hyvältä päästä päivittämään omaa osaamista. Erityisen mukavaa on ollut olla osa koulu- ja työyhteisöä. Olen saanut opiskelukavereilta paljon vertaistukea. Harkitsen nyt opintojen jatkamista jossain muodossa, koska opiskelu maistuu pitkän tauon jälkeen.

Toivoa ilmassa

Jatkoni yhteistyöyrityksessä on vielä avoinna, mutta olen toiveikas, sillä esimieheltäni on tullut paljon myönteistä palautetta. Toivon saavani jatkaa yhteistyöyrityksessä koulutusjakson jälkeen. Jos työsopimus tehdään, menen ehkä juhlistamaan asiaa Lauttasaaren Punaiseen huvilaan. Toukokuun valo on vaihtunut lokakuun hämärään, mutta myös syksyisessä kuunvalossa on toivoa.

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi