Onnistuimmeko syksyn kohokohdassa, Lean Team syksy 2021

Lean Teamin isoin urakka, joka on koko syksyn pyörinyt niin ohjaajien kuin meidänkin huulillamme; intensiiviviikko. Kuinka siinä tullaan onnistumaan ja kuinka se tullaan järjestämään, kun olosuhteet ovat niin ailahtelevat. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ja mikä on ollut vaikeinta? Se selviää teille piakkoin!

Suunnittelu on projektin eliksiiri

Suunnittelu on ollut tärkeä osa intensiiviviikon järjestämisessä. Suunnitteluun on mennyt monia kymmeniä tunteja, jotta kaikki olisi varmasti kuosissa uusia opiskelijoita varten. Huomioon on otettu kaikki haasteet, jonka johdosta aikaakin on mennyt enemmän erilaisten suunnitelmien tekemiseen, jotka toimisivat niin läsnä-, etä- kuin hybriditoteutuksessa

Kuinka toteutuksessa onnistuttiin?

Suhteellisen nopealla aikataululla saimme tietää, että viikko toteutuu etänä. Totta kai uutinen hieman pisti mielet matalaksi, koska tällainen tapahtuma olisi ihan erilainen paikan päällä. Toisaalta Zoomin kautta toteuttaminen toi mahdollisuuden opiskelijoille osallistua hieman paremmin. Kenenkään ei tarvinnut tulla kaukaa koululle, toisaalta taas etäily vei ryhmäytymiseltä jalansijaa pois. Uusiin koulukavereihin ei tutustu samalla tavalla Zoomin välityksellä kuin kasvotusten kampuksella. Teimme kuitenkin tutoreiden kanssa kovasti yhteistyötä, jotta edes pienoinen määrä ryhmäytymistä saataisiin kehiin. Saatiinkin. Toivottavasti edes jotain jäi toisista mieleen, eikä ryhmätyöskentely saa lopettamaan koulunkäyntiä.

Fiilikset jälkikäteen

Nyt kun intensiiviviikko on ohi, tuntuu samalta kuin hyvässä Netflix-sarjassa loppuisi jaksot. Tyhjyys kalvaa sisältä ja miettii, kuinka nopeasti kauan ja hartaasti valmisteltu viikko oli ohi. Fiilikset tiimin jäsenillä on hyvät, tuntuu, että onnistuimme järkkäämään hyvän alun uusille opiskelijoille. Palautekyselystä olemme saaneet dataa, kuinka voisimme kehittää ja parantaa intensiiviviikkoa. Palautteista on ilmennyt hyviä pointteja, joita viemme eteenpäin seuraavallekin Lean Teamille! Jälkeenpäin mietittynä vaikeinta oli sopeutua alati muuttuviin rajoituksiin ja epävarmuuteen siitä voidaanko tapahtuma pitää paikan päällä vai ei. Vastuuta ja odotuksia oli paljon niin ohjaajien, kuin isojen ja vaikuttavien henkilöidenkin puolelta. Koko viikko oli meidän käsialaamme, eikä sitä olisi ilman meitä syntynyt.

Voimme lopettaa syksyn projektit hyvällä mielellä onnistuneeseen perehdytysviikkoon ja jatkaa kevään kurssien maailmoihin. Lean Team kiittää!

Suurin osa Showcasen blogeista on toteutettu osana Laurean opintojaksoja. Koko koulutustarjontaamme voi tutustua nettisivuillamme. Tarjoamme kymmenien tutkintoon johtavien koulutuksien lisäksi myös paljon täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja avoimen AMK:n kautta!

Kommentoi